Obavijesti

Sport

Komentari 75

Đoković je izbacio Wawrinku u dramatičnom meču u 5 setova

Đoković je izbacio Wawrinku u dramatičnom meču u 5 setova
11

Novak Đoković i Stan Wawrinka treći put u nizu igrali su pet setova u Melbourneu. Srbin je pobijedio 7-6, 3-6, 6-4, 4-6, 6-0 te izborio finale Australije protiv Murraya

VIDEO

Novak Đoković izborio je peti finale Australian Opena. Srpski tenisač slavio je protiv Švicarca Stana Wawrinke u pet setova 7-6, 3-6, 6-4, 4-6, 6-0. Đoković će u finalu igrati protiv Andyja Murraya.

- Stan je sjajan igrač. Ja sam si zakomplicirao stvari na terenu. Bilo je dosta tenzija, ipak sam igrao protiv branitelja naslova. U drugom i četvrtom setu bio sam previše defenzivan. Protiv Murraya sam igrao puno puta. Znam ga otkako smo bili klinci. Prvi put smo igrali kao 12-godišnjaci jedan protiv drugoga - rekao je Novak Đoković.

Novak Đoković i Stan Wawrinka obilježili su posljednja tri izdanja Australian Opena, uključujući i ovaj aktualni. Prije dvije godine Đoković je nakon velike borbe slavio u pet setova u osmini finala. Bio je to jedan od najboljih mečeva na turniru. Švicarac je Srbinu uzvratio prošle godine u četvrtfinalu, također u pet setova. 

REUTERS/PIXSELL

Đoković do ovog meča nije izgubio ni set na turniru, a protiv Švicarca je morao igrati najbolji tenis, jer Wawrinka je bio sjajan.

Đoković je nakon velike borbe osvojio prvi set u tie-breaku. Wawrinka mu je uzeo servis, no Đoković ga je odmah vratio. U tie-breaku imao je Novak i malo sreće i poveo u setovima. Wawrinka u drugom setu opet uzima servis Đokoviću. Švicarac je poveo 5-2 i igrao je puno bolje nego u prvom. Kod 5-3 odservirao je za 1-1 u setovima.

U trećem setu Đoković uzima servis Wawrinki već na početku. Ali Wawrinka se vraća na 3-3! Kakav povratak. Obojica su držala servise do 5-4. Wawrinka je servirao, imao je 40:15, ali opustio se, a to se protiv Novaka ne smije. Srbin je poveo 2-1.

U četvrtom setu Đoković odmah uzima servis još potresenom Wawrinki. No ne da se Švicarac. Odmah uzvraća istom mjerom. Ne samo to, Švicarac uzima još jedan servis Novaku i dolazi na 5-3. Odservirao je Wawrinka za 6-4 i odveo meč u peti set!

Srpski tenisač opet otvara set sjajno. Uzima Wawrinki servis i odlazi na 3-0. Wawrinka je opet bio u podređenoj poziciji. Ovoga puta nije bilo povratka. Đoković je razbio Švicarca, uzeo peti set bez izgubljenog gema i izborio finale Australian Opena. 

REUTERS/PIXSELL

Murray je Đokovićeva mušterija

Andy Murray nema dobrih iskustava protiv Đokovića. Srpski tenisač dobio ga je u dva finala Australian Opena (2011. i 2013. godine), a 2012. izbacio je Škota u polufinalu ovog turnira.

Australian Open, polufinale:

  • Đoković (1) - Wawrinka (4) 7-6, 3-6, 6-4, 4-6, 6-0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener