Obavijesti

Sport

Komentari 100

Frankfurt i Imotski slave! Jakić osvojio Europsku ligu, Barišićevi Škoti izgubili su u drami penala

Frankfurt i Imotski slave! Jakić osvojio Europsku ligu, Barišićevi Škoti izgubili su u drami penala
21

Nakon 42 godine Eintracht je ponovno osvojio Europsku ligu, a Kristijan Jakić u hrvatskom obračunu pobijedio Bornu Barišića i Rangerse 6-5. Ključan je bio promašaj Aarona Ramseyja u četvrtoj seriji penala

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta pobjednici su ovosezonske Europske lige, oni su u finalu u Sevilli boljim izvođenjem penala svladali Rangers, nakon 120 minuta rezultat je bio 1-1, da bi u raspucavanju Eintracht bio bolji sa 5-4.

Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers

Ovim trijumfom Eintracht je izborio nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Poveo je Rangers golom Joea Ariba (57), a poravnao je Rafael Borre (69).

U odličnom dekoru stadiona Sanchez-Pizjuan koji je jednom polovicom bio ispunjen plavom bojom navijača Rangersa, a drugom polovicom bijelom bojom navijača Eintrachta, nogomet prikazan na travnjaku bio je daleko ispod atmosfere na tribinama.

Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers

Škotski je sastav u 57. minuti kaznio promašaje njemačkog predstavnika, koji je do tog trenutka imao izglednije prilike za pogodak. Središnji igrač obrane Eintrachta Tuta izgubio je korak u utrci za loptom s Aribom, pa je napadač Rangersa izbio sam pred Trappa te ostao miran prilikom realizacije prilike za 1-0. Odmah po primljenom pogotku Tuta je i zamijenjen jer se možebitno i ozlijedio tijekom te akcije.

Eintracht je do zasluženog poravnanja stigao u 69. minuti kada je Kostić uputio odličnu nisku loptu s lijevog krila na peterac gdje je između Goldsona i Basseyja utrčao Borre i potvrdio status najboljeg strijelca svoje momčadi.

Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers

Rezultat se potom više nije mijenjao, oba sastava više su pazila na obranu svog gola nego na ugrožavanje suparničkih vrata pa je pobjednik odlučen izvođenjem penala.

Borna Barišić igrao je za Rangers do 117. minute kada je zbog ozljede mišića morao biti zamijenjen, dok je Kristijan Jakić ušao u igru za Eintracht u 90. minuti.

Za Eintracht je ovo drugi europski trofej u klupskoj povijesti, 1980. je osvojio Kup UEFA, dok je Rangers ostao na jednom euro-trofeju, Kupu kupova iiz 1972.

Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE EUROPSKE LIGE 21:00 , SEVILLA
Eintracht
Borre 69'
6 : 5
Rangers
Aribo 57'
Sortiranje događaja
SLAVLJE EINTRACHTA

Eintracht je nakon lutrije penala slavio u finalu Europske lige protiv Seville. Jakić, koji je inače rodom iz Mračaja kraj Imotskog, postao je 10. Hrvat koji je pobjednik ovog natjecanja. 

PENALI

Za Rangers je pucao Tavernier i bio je siguran. 

Lenz je pucao i zabio. 

Davis je zabio za Rangers. 

Hrustić je pucao za Eintracht i matirao McGregora.

Arfield je također bio siguran. 

Kamada zabija za Eintracht. Riskantno, ali neobranjivo.

Ramsey je pucao, ali Trapp brani. 

Kostić je pucao i matirao McGregora.

Roofe produljio nadu Rangersima i zabio.

118'

Kakva prilikaaaa za Rangers i još bolja obrana Trappa! Nogom je obranio Trapp nakon što je pucao Kent, a nakon odbijanca opalio je i Davis. Golman Eintracht spašava momčad i ponovno brani. 

117'

Borna Barišić ozlijedio se prilikom posljednjeg duela te neće moći nastaviti s igrom. Umjesto hrvatskog reprezentativca u igru je ušao Roofe. 

115'

Okuražio se sada i Kristijan Jakić. Pucao je iz daljine, ali nije bio dovoljno precizan.

Komentari 100