Obavijesti

Sport

Komentari 80

Coutinhov magični trenutak: Liverpool utišao Old Trafford

Coutinhov magični trenutak: Liverpool utišao Old Trafford
8

Liverpool je odigrao 1-1 na Old Traffordu kod Manchester Uniteda te je prošao u četvrtfinale Europske lige. Šahtar je slavio kod Anderlechta golom Eduarda da Silve

VIDEO

Trebamo nešto specijalno, rekao je De Gea uoči Liverpoola.

No to kao da je čuo Phillipe Coutinho. Onako u prolazu.

United je vodio 1-0, imao je zicer za zicerom, a onda... 

Coutinho je pronašao savršen tajming. Zabio je prvi europski gol za Liverpool u 14. utakmici i to u 45 minuti utakmice. Provozao je sirotog Varelu i majstorski lobao De Geu gotovo iz "mrtvog kuta". Majstorski potez brazilskog veznjaka.

S ozbirom da je Liverpool dobio 2-0 na Anfieldu, za United je priča nakon Coutinhovog gola završila. A samo 12 minuta prije toga Martial je iz penala doveo United u vodstvo.

Prvo poluvrijeme lako je moglo završiti barem 4-4 jer obje su momčadi imale velike šanse. Henderson je zapucao zicer, Sturridge je pogodio prečku, a Rojo je promašio s pet metara na drugoj strani.

Coutinhov gol značio je da Manchester u drugom dijelu mora zabiti tri gola i pritom ne primiti niti jedan kako bi prošao u četvrtfinale Europske lige.

Naravno, kod ovakvog Uniteda to je značilo - nemoguća misija. 

Mogao je Liverpool i pobijediti, ali nije bilo potrebe. Old Trafford se počeo prazniti 10 minuta prije kraja utakmice. Nije pomoglo ni Coutinhovo poigravanje s njihovim ljubimcima. Ništa mu nisu mogli večeras.

Navijačima je muka od Van Gaalovog Uniteda i slušanja 2000 Liverpoolovih navijača kako im slave pred nosom pa su pokupili stvari i napustili Teatar snova. Liverpool slavi četvrtfinale Europske lige.

Duduov gol za pobjedu u Belgiji

Slavi i Šahtar. Eduardo je zabio gol za 1-0 pobjedu Ukrajinaca na gostovanju kod Anderlechta. Ušao je Eduardo u 91. minuti, a zabio je dvije minute nakon toga. Šahtar je u prvoj utakmici slavio 3-1.

Darijo Srna je odigrao cijeli susret. Oba sastava su utakmicu završili s igračem manje. Kod Šahtara je isključen Kučer u 84. minuti, a dvije minute kasnije 'pocrvenio' je i Mbodji. Šahtar je prošao s ukupnih 4-1.

Borussia Dortmund je rutinski odradila gostovanje u Londonu pobijedivši Tottenham 2-1 nakon što je u prvom susretu slavila 3-0. Oba gola za njemački sastav je zabio Pierre-Emerick Aubameyang dok je poraz Spursa ublažio Son Heung-Min.

Europska liga, osmina finala, uzvrat:

Manchester United - Liverpool 1-1
Anderlecht - Šahtar 0-1
Braga - Fenerbahče 4-1
Sevilla - Basel 3-0
Tottenham - Borussia Dortmund 1-2

United - Liverpool 1-1

90' Kraj utakmice! Liverpool je zasluženo izbacio United iz Europe!

80' Kakav start Schweinsteigera. Kao drvosječa pokosio je Lallanu na rubu šesnasterca i dobio je samo žuti karton.

76' Coutinho ima novu šansu, De Gea brani! 

75' Liverpool je 15 minuta udaljen od četvrtfinala Europske lige.

66' Uznemirujući VIDEO za navijače Uniteda. Pogledajte Coutinha u slalomu kroz domaću momčad. Nije haklao vrata. Čudesno...

65' Sve je manje nade za United. Na onom dijelu stadiona gdje je više od 3000 navijača Liverpoola traje veliko slavlje. Četvrtfinale Europske lige je blizu.

50' Konačno žuti karton prgavom Fellainiju. Trebao ga je dobiti još u svlačionici prije utakmice. Opet lakat, ali ovaj put nije prošao nekažnjeno.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Unitedu sad treba pravo čudo. Mora zabiti Liverpoolu tri komada, a ne primiti niti jedan. 

45' Kraj prvog dijela!

45' GOOOOOOOL! Coutinhova majstorija! Kakav gol. Primio je Coutinho loptu na lijevoj strani, prošao je Varelu koji nije ni stigao zapisati broj tablica i sjajno je prebacio De Geu za 1-1. Kako je ovo važan gol... Sad Unitedu nisu dovoljna ni dva gola. Morat će zabiti tri i ne primiti niti jedan za prolazak. Nemoguća misija? Vidjet ćemo...

43' Festival promašaja na Old Traffordu. Moglo je već biti 4-4. Rojo je promašio s pet metara.

41' Kakva šansa za Liverpool! Henderson je zapucao veliku priliku. 

34' TRESE SE PREČKA! Kakav slobodnjak Sturridgea i kakva nesreća za Liverpool. Fenomenalno izveden slobodnjak s desne strane, ali lopta je pogodila prečku.

32' GOOOOOOOL! Martial je sam izveo penal i zabio za 1-0!

30' PENAL ZA UNITED! Clyne je srušio Martiala i Milorad Mažić pokazao je na bijelu točku.

28' Liverpool uzvraća preko Coutinha, ali morat će bolje ako želi zabiti De Gei. 

19' Fantastična obrana Mignoleta! Kakva šansa za United. Lindgard je pucao glavom, ali nevjerojatna reakcija Liverpoolova golmana. 

10' United se zasad ne uspijeva nametnuti. 

1' Počela je utakmica na Old Traffordu. Manchester United protiv Liverpoola u Europskoj ligi. United je izgubio 2-0 na Anfieldu i morat će odigrati utakmicu sezone kako bi izbacili stare rivale i prošli u četvrtfinale.

20:15 Unitedovi navijači opet se sramote. Ovo je dočekalo navijače Liverpoola na nadvožnjaku. Navijači Uniteda u prvoj utakmici na Anfieldu skandirali su domaćima "ubojice", aludirajući na smrt 96 ljudi na Hillsboroughu 1989. godine.

SASTAVI:

 

20.10: Srpskog suca ne žele ni jedni ni drugi - Utakmicu sudi Srbin Milorad Mažić, kojeg je Van Gaal optužio da je krivac za Unitedovo ispadanje iz Lige prvaka nakon posljednje kola po skupinama protiv Wolfsburga. S izborom suca nije zadovoljan ni Liverpool. Tako je liverpulski Echo objavio kako će na Old Traffordu suditi najgori sudac SP-a 2014. godine. Pa sad, da je gori od japanskog slijepca Nishimure, teško...

20:05 Sramotili se na terenu, sramotili se i na tribinama. Utakmica na Anfieldu izazvala je dosta kontroverza jer su gostujući navijači Uniteda slavili smrt 96 navijača na Hillsboroughu 1989. godine i skandirali domaćima "ubojice". 

1
| Foto: youtube

United se ispričao i rekao kako se ograđuje od takvih ogavnih skandiranja. Aludirali su navijači Uniteda na naslovnicu britanskog tabloida koji je objavio da su za tragediju u Sheffieldu krivi navijači Liverpoola.

No Sun se kasnije morao ispričati jer je službena istraga pokazala kako je jorkširska policija odgovorna za katastrofu. Engleski novinari nakon susreta rekli su kako nikad nisu čuli da Anfield tako glasno pjeva kultnu "You'll never walk alone".

20:00 Manchester United od 21.05 sati dočekuje Liverpool u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige. 'Redsi' su slaviliu 2-0 u prvoj utakmici na Anfieldu u kojoj su igrački razbili Van Gaalov United.

Lako je moglo biti i četiri, pet golova u mreži da nije bilo sjajnog Davida de Gee. Kloppov Liverpool je na Anfieldu u povijesnoj utakmici, prvoj protiv Uniteda u Europi, a odigrali su 194 utakmice na Otoku prije toga, nadigrao rivale u gotovo svakom aspektu nogometne igre. 

Od 21.05 sati igraju još:

Anderlecht - Šahtar
Braga - Fenerbahče
Manchester United - Liverpool
Sevilla - Basel
Tottenham - Borussia Dortmund

6
| Foto: Reuters/PIXSELL/Twitter
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti