Obavijesti

Sport

Komentari 17

Olić: Slovaci neće biti motivirani u Osijeku, a nakon Katara opet ću razmisliti o karijeri trenera

Olić: Slovaci neće biti motivirani u Osijeku, a nakon Katara opet ću razmisliti o karijeri trenera

Hrvatska je uvijek imala igrače iz dijaspore koji su se brzo nametnuli i postali važan dio reprezentacije, ne samo Stanišić. Vraćamo se u Osijek, čujemo da sjajno ide prodaja karata i nisam u to sumnjao, kaže Olić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija uvjerljivom predstavom na gostovanju kod Cipra nastavila je uspješno koračati prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vatreni otputovali na Cipar VIDEO

Izabranici Zlatka Dalića slavili su 3-0 iako je rezultat lako mogao biti i veći. Hrvatska je dominirala većim dijelom utakmice, stvorila velik broj šansi pa se pobjedom učvrstila na vrhu kvalifikacijske skupine H s istim brojem bodova kao i Rusija (16), no sada imamo bitno bolju gol razliku (11-1) od Rusa (11-4) što bi moglo biti presudno u finišu kvalifikacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iduća utakmica čeka nas u ponedjeljak protiv Slovačke u Gradskom vrtu. Vatreni će biti istaknuti favorit, pogotovo jer smo u Slovačkoj slavili 1-0, a oni izgubili šanse za prvu i drugu poziciju u skupini.

Uoči susreta sa Slovacima na press konferenciju za medije došao je Dalićev pomoćnik i bivši Vatreni Ivica Olić. Osvrnuo se na Cipar, a potom i na nadolazeći susret u Osijeku.

Kako gledate na utakmicu s Ciprom?

- To su utakmice u kojima možeš jako puno izgubiti, a jako malo dobiti. Trebalo je odraditi tu utakmicu jer i ona nosi tri boda. Znali smo da će Cipar držati pozitivan rezultat. Dok god utakmica nije bila riješena, to ih je držalo i bacali su se na glavu. Naravno, u njihovim mogućnostima. Bazirali su se na obranu, pokušali igrati na kontre i poljuljati nas malo. Ali nakon utakmice malo smo pogledali šanse i Cipar može biti sretan što je završilo samo 3-0 - započeo je Olić.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Cyprus v Croatia

Kako gledate na debi Josipa Stanišića koji igra u Bayernu, kao što ste i vi? Koliko je taj nastup važan za hrvatsku dijasporu uopće?

- Ne samo s Josipom, Hrvatska je uvijek imala igrače iz dijaspore koji su se važno uklopili, brzo nametnuli i postali važan dio reprezentaciji. Moramo biti zahvalni Bayernu i Nagelsmannu što je godinama dio prve momčadi, trenirao, ali sve do početka ove sezone proveo u drugoj momčadi. Ozljedom Pavarda došao je u prvi plan u nemaloj konkurenciji, vrlo brzo se nametnuo, odigrao nekoliko vrlo dobrih utakmica. Kritike su bile sjajne i nismo se puno dvoumili kad se prilika ukazala. Kad se Josip odlučio igrati za Hrvatsku, bilo je pitanje vremena kad će zaigrati. Ozljedom Juranovića upao je u prvih 11 i odigrao. Imao je nekoliko početničkih grešaka na početku, ali kasnije se oslobodio i odigrao vrlo dobru utakmicu, kao i cijela momčad i to mu je sigurno pomoglo.

Zašto je baš Luka Sučić pozvan umjesto Kovačića?

- Dečko koji je, kao i Josip, početkom ove sezone bio starter, ne samo u prvenstvu nego i u Ligi prvaka. Dugo je pod našim radarom, i prošlo okupljanje razmišljali smo o njemu. Ali tu je konkurencija kod nas najveća i nije lako biti unutra. Gledao sam prvo poluvrijeme jučerašnje utakmice, a i dobio informacije kasnije. Sučić je odigrao sjajno, bio je jedan od najboljih na terenu. A i zbog ranijih igara nam se priključio. Bit će sjajan, samo ako ga ozljede zaobiđu.

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Bilo je na Cipru i dosta promašaja. Kako gledate na to kao bivši napadač?

- Bilo je puno promašaja i napadača i veznih igrača, i puno lijepih prilika. Ali moram priznati da sam zadovoljan. Ako pogledate utakmice protiv Cipra doma i u gostima, vidjela se jako velika razlika. Da smo zabili i pet, šest, sedam bodova, ne bi bilo ništa nerealno. Stvarali smo šanse, bili kreativni. Nisam zadovoljan realizacijom, ali jesam napadačkim dijelom.

Slovačka?

- Dobro su nam znani protivnici. Hrvatska se vraća u Osijek, čujemo da sjajno ide prodaja karata i nisam u to sumnjao. Ovaj dio Hrvatske uvijek je dobro punio stadione i rado dolazio gledati reprezentaciju, ne sumnjam da će tako biti i u ponedjeljak. Slovačka je porazom u Rusiji svaku ambiciju za prvo ili drugo mjesto izgubila i sigurno neće biti motivirana. Vjerujem da će izbornik dati priliku drugim igračima s obzirom na to da su im šanse gotovo nikakve. Ne kažem da će biti opuštanja, to zna nekad biti i opasno jer se radi o reprezentaciji koja ima kvalitetu. Mi definitivno moramo biti maksimalno koncentrirani kao u ove zadnje četiri utakmice, uzeti tri boda. Vidimo da i Rusija također uzima bodove i može se dogoditi da zadnja utakmica odlučuje o direktnom putniku na Svjetsko prvenstvo. Nema opuštanja, idemo po tri boda uz pravu publiku i puni stadion. Siguran sam da će nas nositi do pobjede.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Russia v Slovakia

Koliki je peh izostanak Kovačića?

- U sjajnoj je formi u reprezentaciji i klubu, važan dio ove momčadi. On bi nedostajao svakoj momčadi. Ali imamo veliku kvalitetu na toj poziciji tko god ušao. Izbornik je davao šansu i drugim igračima ranije i pokazalo se dobro. Nije lako odigrati dvije ili tri ovakve utakmice u sedam dana.

Hoćete li ostati pomoćnik ili samostalno biti trener?

- Prvo me zanima da se kvalificiramo na Svjetsko prvenstvo. Odlazak u klub gdje sam bio četiri godine nije bio planiran (CSKA), to je klub za koji me vežu emocije. Imao sam i moralnu dužnost to napraviti i pomoći koliko sam mogao. Sad sam koncentriran na reprezentaciju, na ove kvalifikacije i taj cilj koji ćemo, nadam se, vrlo brzo riješiti. A brzo će doći i iduća godina gdje će biti jako puno utakmica do Katara. Za svoju trenersku karijeru ima vremena poslije Katara razmišljati što i kako.

Moskva: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Kako prognozirate utakmicu Slovenije i Rusije?

- Jako sam se iznenadio što je Slovenija tako visokom i lakom pobjedom došla do tri boda. Nisam to očekivao, ali drago mi je što je tako završilo, i oni su još u igri za drugo mjesto. Nadam se da su sposobni uzeti najmanje bod Rusima, volio bih i tri. Ali ne treba se time puno opterećivati, najvažnije je da mi nastavimo u ovom nizu, ne samo jučer, nego i zadnje četiri utakmice. Stvarno smo odigrali sjajno i atmosfera na treningu je preslika ovog na terenu. Ako Slovenija pomogne, pomogne. Ako ne, opet imamo meč loptu u zadnjoj utakmici. Drago mi je što smo dobili nekoliko zanimljivih mladih igrača za budućnost i to me veseli.

Kako gledate na Kramarićevu golgetersku krizu?

- Baš mi je bilo žao što je VAR poništio gol. Svaki napadač ima vrijeme koji je bio određeno vrijeme u krizi, to se događa i najboljima. Drago mi je što je zadnje kolo dao glavom gol u klubu, bio bih sretan da je i jučer zabio. Ali nisu samo golovi za napadača bitni, Andrej je odigrao jako dobru utakmicu, izborio penal, dao lopte za stopostotne šanse. Ali momčad je ta koja dobiva utakmicu i koja će izvući napadače iz krize. U Andrejevu kvalitetu ne sumnjam i zabijat će on opet, kao i Nikola. Kod svakog igrača dođe kriza i znat će oni to riješiti drugi put kad dođe takva prilika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića