Obavijesti

Sport

Komentari 41

Bili jednom nezamjenjivi: Srna, vrijeme je za Šimu Vrsaljka...

Bili jednom nezamjenjivi: Srna, vrijeme je za Šimu Vrsaljka...
1

BILI JEDNOM NEZAMJENJIVI Ostane li Čačić pri odluci da će kod njega igrati najbolji, nakon Rostova Srnino će mjesto na desnom boku preuzeti Šime Vrsaljko

VIDEO

Ako u hrvatskoj reprezentaciji postoje “senatori”, igrači s posebnim statusom, to su svakako Modrić, Srna, Rakitić, Ćorluka, Manždukić... No svi su oni u Rostovu dobili snažnu opomenu da nema opuštanja ni na sekundu. Kapetan pogotovo.

Šime Vrsaljko zamijenio je Srnu na poluvremenu, za 45 minuta dvaput asistirao i dokazao da je dugogodišnjem kapetanu mjesto na klupi. Ne zato što je Srna loš nego zato što je Vrsaljko - bolji. Ako je netko i sumnjao, nakon Rostova upitnika više nema.

Srna kao podrška Šimi

Srna ima svoje zasluge, ni u ludilu ga se ne treba odreći, ali realnost kaže da je on na zalasku lijepe karijere, a Vrsaljka sad, u ovom času, žele klubovi poput Juventusa, Arsenala i Barcelone.

- Ružno je reći da sam prerastao Sassuolo - skroman ostaje Vrsaljko, koji je u reprezentaciji od 2011., ali stalno u Srninoj sjeni.

Na Euru sljedeće godine naš će kapetan imati 34 godine i nekako se logičnim čini da se uloge zamijene, da Srna bude podrška Vrsaljku, potencijalno novoj velikoj snazi hrvatske reprezentacije.

- Bio je fantastičan - pohvalio je Vrsaljka i inače na komplimentima škrti Ante Čačić.

Na njegovu sreću, Vrsaljko nije jedini dobitak iz utakmice u Rostovu. Spoznao je Čačić na obali rijeke Don da se u slučaju nužde može “preživjeti” i bez Modrića i Rakitića.

Naravno, uzdanice Reala i Barcelone naše su ključne figure, o tome nema spora, za njih ne vrijedi ono što vrijedi za Srnu, ali Badelj i Brozović dokazali su da se na njih može računati. OK, nije Rusija u ovom sastavu reprezentacija iz svjetskog vrha, ali nije baš ni bezvezna...

Pojačanje i na Rujevici

Da Čačić može mirno spavati i u slučajevima kad Mandžukić nije u idealnoj formi, još je jedanput potvrdio Nikola Kalinić, nezaustavljivi strijelac koji je s 28 godina postao napadač najviše klase.

Nema “zime” ni ozlijedi li se Subašić jer Lovre Kalinić svaku šansu u reprezentaciji koristi besprijekorno, a čak je i u obrani dobra situacija. I kad nema Ćorluke, Lovrena, Schildenfelda i Jedvaja, pojavi se Marko Lešković i sve je opet OK.

A 2000 kilometara jugozapadno, na riječkoj Rujevici, ukazalo se rješenje problema i za desnu stranu napada Čačićeve reprezentacije. Alen Halilović, ni u to više nema dvojbe, izrasta u itekako ozbiljnog igrača. Kad se tome doda i uvijek odlični Ivan Perišić, eto nam renovirane reprezentacije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani