Obavijesti

Sport

Komentari 33

Olimpic izdržao s desetoricom protiv Širokog i uzeo Kup BiH

Olimpic izdržao s desetoricom protiv Širokog i uzeo Kup BiH
1

Iako su cijelo drugo poluvrijeme imali vodstvo i igrača više, nogometaši Širokog nisu uspjeli osvojiti Kup BiH. Nakon izjednačenja i penala trofej je prvi put uzeo Olimpic

VIDEO

Nogometaši sarajevskog Olimpica osvojili su prvi trofej u 21-godišnjoj povijesti kluba. "Vukovi" su na sarajevskom Koševu u uzvratnoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon penala svladali Široki Brijeg ukupnim rezultatom 6-5 (1-1).

Nakon remija u prvoj utakmici na Pecari (1-1), za Široki je sve izgledalo idealno nakon prvog poluvremena. Dino Ćorić asistirao je bivšem dinamovcu Ivanu Peki koji je pogodio za vodstvo Hercegovaca, a samo minutu poslije domaćini su ostali s igračem manje jer je crveni karton dobio Jadranko Bogičević.

Ipak, borbeni Olimpic u nastavku je izdržao s igračem manje i uspio zabiti krucijalan gol. Igrala se 56. minuta kad je Veldin Muharemović iz popravnog pokušaja zabio za izjednačenje i veselje oko 1000 simpatizera sarajevskih zelenih. Gostujućim navijačima policija je zabranila dolazak na utakmicu.

Kako do kraja utakmice više nije bilo golova, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Nakon što su u četiri serije bez pogreške pogađali i jedni i drugi (za Olimpic Stefan Pereira, Brković, Jusufović, Handžić; za Široki Wagner, Zakarić, Ivanković i Ćorić), za domaće je u petoj seriji pogodio Muharemović, a golman Dino Hamzić obranio je udarac nekadašnjem igraču Dinama i Rijeke Davoru Landeki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Olimpic je osvajanjem Kupa izborio povijesni izlazak u Europu, a Široki još to može učiniti ako u posljednjem kolu Premijer lige BiH (subota, 17 sati) na Pecari svlada Zrinjski. "Plemići" zasad drže treće mjesto, posljednje koje vodi u Europsku ligu. Za trofej se bore Sarajevo i Željezničar, a "bordo-bijeli" imaju bod više od Želje.

Kup Bosne i Hercegovine, finale, uzvrat:

  • Olimpic Sarajevo - Široki Brijeg 1-1 (Muharemović 56' / Ćorić 44') (uk. 6-5*)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića