Obavijesti

Sport

Komentari 9

On ima 94 godine i igra teniski turnir u Umagu: Želim pobjedu!

On ima 94 godine i igra teniski turnir u Umagu: Želim pobjedu!
1

Želim igrati dok ne napunim 100! Zrak u Hrvatskoj je sjajan, odlično se osjećam, uvijek nakon meča idem na plivanje. More me ojača, rekao je Ukrajinac Leonid Stanislavskyi

VIDEO

Svaki dan kad se probudi, on se isteže, radi 20 sklekova, a onda ide na trčanje. Ovaj tjedan u Umagu, na Super-Seniors Svjetskom prvenstvu (za tenisače i tenisačice iznad 65 godina), 94-godišnji Ukrajinac Leonid Stanislavskyi igra singl, parove i mix-parove.

Najstariji je natjecatelj u Umagu, tenis igra skoro pola života, a prije tri godine odigrao je prvi turnir i odmah - Svjetsko prvenstvo:

- Vidjela sam 91-godišnjaka kako igra tenis na Youtubeu. Pozvala sam ga u Kijev na mješovite parovi, a kad je čuo da putujem na Svjetsko prvenstvo, 'zapalio se' za to i odlučio mi se pridružiti - govori 80-godišnja Galyna Goryana za službenu stranicu Međunarodne teniske organizacije.

U tri godine Leonid je postao zvijezda u Ukrajini. Igrao je s Elinom Svitolinom, a družio se sa samom teniskom kremom: Federerom, Del Potrom, Agassijem, Hingis... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislio sam da sam samo najstariji u Europi, ali onda sam igrao u SAD-u i shvatio da sam najstariji i tamo. Ima jedan Šveđanin 102 godine, ali on više ne igra turnire, tako da sam najstariji - kaže Ukrajinac.

- Samo treba obratiti pozornost na nas, znam da ima još ljudi mojih godina koji igraju, treba ih ohrabriti da se uključe.

Stanislavskyi je u paru s 11 godina mlađom partnericom izgubio u prvom kolu mješovitih parova 6-1 i 6-2:

- Borili smo se jako, osvojili smo tri gema i to je pobjeda za nas - rekla je njegova partnerica. 

- Mnogi mi kažu da sam uzor jer sam na terenu uopće, ne zbog pobjeda. Ali to mi nije dovoljno, više ne želim igrati samo zbog zabave. Želim pobjeđivati! - ambiciozan je Leonid, koji dodaje kako uživa u Hrvatskoj:

- Želim igrati dok ne napunim 100! Zrak u Hrvatskoj je sjajan, odlično se osjećam, uvijek nakon meča idem na plivanje. More me ojača.

- Još si mlad, imaš samo 94. Tajna je u optimizmu i konstatnom treningu. Jednog dana ćemo pobijediti - zaključila je njegova partnerica.

Leonid je na kraju uspio pobijediti, i to kako! Na utješnom turniru u 85+ konkurenciji Angela Salu pobijedio je 6-1-6-0.

VIDI OVO! Suigrači i kolege čestitali Luki: Bravo, zaslužio si ovo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu