Obavijesti

Sport

Komentari 3

Oni su najbožićniji klub svijeta: Pune stadion i kad se ne igra...

Oni su najbožićniji klub svijeta: Pune stadion i kad se ne igra...
8

Union Berlin od 2003. gaji tradiciju okupljanja navijača na stadionu 23. prosinca i, uz fantastičan dekor, dočekuje Božić pjevanjem pjesama. Ove je godine sve moralo biti prilagođeno

Godina je krajnje neobična, a takvo je i slavlje Božića. Da pandemija korona virusa nije tako utjecala na svijet, ovih bi dana u Union Berlinu vladala posebna atmosfera.

Klub koji je prošle sezone prvi put zaigrao u Bundesligi, i tamo se zadržao, večer uoči Badnjaka održava tradicionalno druženje navijača na stadionu An der Alten Försterei uz pjevanje božićnih pjesama. Ove godine ceremonija je preselila u svačiji dom Berlinčana.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se slavio ulazak u Bundesligu

Pokretanje videa ...

Unionovci slave 00:30

Sve je počelo 2003. kada se 89 navijača Union Berlina polu-legalno skupilo na 'Stadionu kod stare utvrde' i započelo - 'Weihnachtssingen'. Božićno pjevanje. Donijelo se kolača i vina, jelo, pilo i pjevalo božićne napjeve na centru travnjaka.

GER, 1.FBL, 1.FC UNION BERLIN, Weihnachtssingen Christmas singing at 1 FC Union Berlin Christmas singing at 1 FC Union Berlin

Iz godine u godinu priča je poprimala sve veće razmjere da bi se 2015. sa terena i tribina 'An der Alten Försterei' iz 25.000 grla prolomila pjesma o Božiću. Postala je to tradicija koja briše ne samo generacijske nego i klupske granice.

Svake godine dođe svećenik, pastor Kanter, pa ponovi priču o Božiću, nađu se svirači sa saksofonima, klarinetima i sličnim instrumentima, a zbor gimnazije Emmy Noether povede pjesmu.

POGLEDAJTE KAKO JE TO LANI IZGLEDALO:

Svijeća i pjesmarica sa riječima božićnih napjeva dočekaju svakog navijača na sjedalici i... Ore se božićne pjesme sa stadiona. Zbor od 27.000 ljudi...

Union Berlin u kojem je kapetan bio naš sjajni sportaš i čovjek Damir Kreilach (31) povijesnu sezonu završio je na 11. mjestu. Ove mu zasad ide sjajno, šesti je s devet bodova zaostatka za vodećim Bayernom.