Obavijesti

Sport

Komentari 9

Opet leti: Ivica Kostelić treći je favorit uoči superkombinacije

Opet leti: Ivica Kostelić treći je favorit uoči superkombinacije
1

Ivica je na jučerašnjem treningu spusta za superkombinaciju bio brži od najvećih konkurenata Alexisa Pinturaulta, Teda Ligetyja. Danas je imao šesto vrijeme spusta

VIDEO

Iako je ove sezone daleko od svojih najboljih izdanja, Ivica Kostelić (34) treći je favorit uoči sutrašnje superkombinacije. Kladioničari mu vjeruju, više šansi za pobjedu i postolje imaju samo ove sezone odlični dvojac - Francuz Alexis Pinturault i Amerikanac Ted Ligety.

- Da, u petak je dan D. Ovaj put će spust biti jako važan, Ivica nije u najboljoj slalomaškoj formi, pa će to morati nadoknaditi u spustu - rekao je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

Shvatio je to i Ivica, pa je već na jučerašnjem treningu “potegnuo” u spustu. Imao je 11. vrijeme treninga, za najbržim, Otmarom Striedingerom, zaostao je samo 53 stotinke. I, što je također važno, bio je brži i od Pinturaulta i od Ligetyja...

- U jednom trenutku imao je četvrto vrijeme - kaže Pavlek i dodaje:

- Ivica je zdrav i spreman za ono što slijedi. Nakon treninga spusta, koji je bio skraćen zbog ženske spustaške utrke, trenirao je i slalom, napravio je još nekoliko krugova.

I Ivica je bio sretan nakon treninga.

 - Bilo je ok. Toplo je, pa je staza nešto mekša nego je bila prošli tjedan. Ali to ne mijenja puno. Ima manje udaraca - rekao je Ivica Kostelić.

I na posljednjem treningu spusta prije superkombinacije Ivica i Natko bili su odlični. Kostelić je bio šesti, za Čehom Ondrejom Bankom zaostao je 79 stotinki. Zrnčić-Dim imao je 15. vrijeme zaostavši za najbržim Bankom dvije sekunde i 15 stotinki.

Vijesti iz Sočija su, dakle, jako dobre. Sve probleme koji su ga pratili ove sezone Ivica će u toj jednoj utrci zaboraviti, ostaviti iza sebe i krenuti po svoju četvrtu olimpijsku medalju. Jednu od tih medalja osvojio je upravo u superkombinaciji prije četiri godine u Vancouveru. No tad su i očekivanja bila puno veća, a sezona puno bolja.

- Možda je i dobro to što Ivica i Natko nisu bili još bolji. Da jesu, narastao bi pritisak da u superkombinaciji moraju napraviti nešto veliko - kazao je Pavlek.

Od dvije ovosezonske superkombinacije u Svjetskom kupu Ivica je završio jednu, onu u Kitzbühelu. No bio je slab, doskijao je tek do 22. mjesta. U drugoj, u Wengenu, nije uspio ni doći do kraja. U slalomu je “zahaklao” vrata, pa spust nije ni vozio...

No Ivičina velika snaga je iskustvo. Na to očito računaju i kladionice. Koeficijent na Kostelićevu pobjedu je 6, a na plasman na postolje samo 1,60. A ti brojevi znače samo jedno - Ivica opet puca na vrh.

Bode Miller: Ovaj snijeg kao stvoren je za slalomaše...

U dijalektu kojim se govori u Sočiju i okolici postoji čak 50 riječi za snijeg. Toliko je, naime, vrsta snijega koji može pasti u tom dijelu Rusije.

- Ovaj koji je pao na stazu baš mi se i ne sviđa - kaže Bode Miller, koji je za neuspjeh u spustu okrivio uvjete.

- Snijeg je mekan, a u takvim će uvjetima u superkombinaciji biti puno lakše klasičnim slalomašima - dodao je Bode.

A tu valjda spada i naš Ivica...

Natko na treningu u jednom dijelu staze brži od svih

Za razliku od Ivice, Natko Zrnčić-Dim (27) ove je sezone bio na postolju u superkombinaciji. Na trećemu mjestu završio je u Wengenu.

- Na jučerašnjem je treningu na jednom dijelu staze Natko imao najbrže vrijeme - kaže direktor Vedran Pavlek.

Na kladionicama je 11. favorit za pobjedu. Jučer je bio uz bok Ivici, 13. na treningu. Primjerice, brži od Teda Ligetyja. Danas je bio 15.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju