Obavijesti

Sport

Komentari 1082

Modrić utišao Pariz: Hrvatska prvi put pobijedila Francusku!

Modrić utišao Pariz: Hrvatska prvi put pobijedila Francusku!
18

I konačno, iz desetog pokušaja, Hrvatska je pronašla recept za svoju 'crnu mačku' Francusku. Vatreni su u četvrtom kolu Lige nacija pobijedili Francuze na Stade de Franceu golom Modrića iz jedanaesterca. Prvi put u povijesti

"Vatreni" su napokon dočekali slavlje protiv "Tricolora". Tek u desetom pokušaju ostvarili su prvu pobjedu nakon što je u dosadašnjih devet susreta Francuska slavila šest puta, dok su tri utakmice završile bez pobjednika.

Pokretanje videa...

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Francuze prvi put u povijesti 01:08

Bio je to četvrti hrvatski ogled u posljednjih 10 dana. Ligu nacija smo otvorili porazom u Osijeku od Austrije (0-3), potom je uslijedio splitski remi (1-1) protiv Francuske, pa pobjeda u Kopenhagenu protiv Danske (1-0). Ovaj mini ciklus je završen fantastičnom pobjedom protiv aktualnih svjetskih prvaka i pobjednika Lige nacija.

UEFA Nations League - Group A - France v Croatia

Hrvatska nije mogla poželjeti bolje otvaranje na Stade de Franceu. Već u petoj minuti svjetski doprvak je poveo protiv svjetskog prvaka golom Luke Modrića iz jedanaesterca. Ibrahima Konate je nakon ubačaja iz kornera u svome petercu  srušio Antu Budimira, a izraelski sudac Orel Grinfeld pokazao na bijelu točku. Situaciju je provjeravao VAR, ali nije bilo promjene odluke.

UEFA Nations League - Group A - France v Croatia

Mike Maignan je bio na lopti, ali mu je prošla kroz ruke i završila u mreži. Francuska je u nastavku poluvremena dominirala, ali bez velikih prilika. Hrvatska je odigrala vrlo disciplinirano i organizirano u obrani zaustavivši sve pokušaje Francuza, posebno dvojicu najopasnijih Karima Benzemu i Kyliana Mbappea.

UEFA Nations League - Group A - France v Croatia

Francuzi su u nastavku pojačali pritisak i u 61. minuti Mbappe je imao sjajnu priliku, no Ivica Ivušić je fantastično reagirao. Hrvatska je zaprijetila u 72. minuti, pucao je Lovro Majer, no Maignan je bio siguran. Francuzi su u završnici opasno stisnuli, no nisu uspjeli probiti hrvatsku obranu.

UEFA Nations League - Group A - France v Croatia

U drugom susretu iz naše skupine Danska je u Kopenhagenu pobijedila Austriju sa 2-0 golovima Jonasa Winda (21) i Andreasa Skova Olsena (37).

Na ljestvici vodi Danska s devet bodova, Hrvatska je druga sa sedam bodova, Austrija ima četiri, a posljednja je Francuska s dva boda.

Nastavak Lige nacija je u rujnu kada su na rasporedu preostala dva kola.

Hrvatska će 22. rujna ugostiti Dansku, a u posljednjem kolu tri dana kasnije gostuje u Beču protiv Austrije.

Podsjetimo, pobjednik skupine ide na Final Four, a zadnji seli u niži rang natjecanja, Ligu B.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga nacija, 4. kolo 20.45 , Stade de France, Pariz
Francuska
0 : 1
Hrvatska
Modrić 5'
Sortiranje događaja
90+4'

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ! 

I deseti pokušaj bio je sretan. Hrvatska je konačno pobijedila Francusku prvi put u povijesti!

Početak kao iz snova. Budimir je izborio penal, a Luka Modrić zabio već u petoj minuti. Nakon toga su Francuzi u potpunosti preuzeli kontrolu. Žesstoko su pritiskali i prijetili, napi stoperi odradili su strašan posao, a ono što je prošlo obranio je Ivica Ivušić.

Uspjeli smo izdržati do kraja i doći do velike pobjede protiv aktualnog svjetskog prvaka. Konačno. Bolne poraze su nam nanijeli, 1998. porazili su nas u polufinalu Svjetskog prvenstva, prije četiri godine u finalu, ali sada smo im se revanširali. Toliko slatka pobjeda. Bravo, dečki!

Ovom pobjedom skočili smo na drugo mjesto sa sedam bodova, dva manje od prvoplasirane Danske i već u rujnu na Maksimiru pobjedom protiv Danske skočit ćemo na prvo mjesto. Prvo mjesto garantira plasman u završnicu. A vjerovali ili ne, aktualni prvaci Lige nacija Francuzi nalaze se tek na posljednjem mjestu s dva boda i vodit će bitku s Austrijom za ostanak u elitnoj skupini. 

90+4'

Kakva obrana Ivušićaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Šutalo je htio izbiti glavom, nezgodno je udario loptu koja je išla u gol, ali Ivica je nasavladiv. Ne da ni svome igraču da zabije. 

90'

Još četiri minute nadoknade. Idemoooooooooooooooooo.

88'

To je ono što nam treba! Uspjeli smo uzeti zraka i preuzeti loptu. Pod svaku cijenu treba držati Francuze što dalje od našeg gola jer vremena je sve manje i za očekivati je da će pritisnuti još jače. Probao je Vlašić s lijevog ruba šesnaesterca, no lagan posao za Maignana. 

85'

Žure sada Francuzi. Nema više kombinatorike i proigravanja, sijevaju ubačaji za Benzemu sa svih strana, ali naši stoperi sve izbijaju i pod kontrolom drže napadača Reala. 

Komentari 1082