Sport

Komentari 13

Opljačkali srpskog golmana: Počistili cijelu kuću, ostali samo zidovi. Šteta je 300.000 eura

Opljačkali srpskog golmana: Počistili cijelu kuću, ostali samo zidovi. Šteta je 300.000 eura

Predrag Rajković je za vrijeme pljačke bio na okupljanju sa srpskom reprezentacijom, a to su lopovi očito jako dobro znali. Iz njegove kuće u Reimsu pokupili su namještaj, kućanske aparate, odjeću...

Srpski golman Predrag Rajković (26) posljednjih je desetak dana proveo sa srpskom reprezentacijom s kojom je igrao prijateljske utakmice protiv Mađarske i Danske. A francuski lopovi su očito bili jako dobro upućeni u tu informaciju.

Nakon potopa u Kopenhagenu (3-0), Rajković se sam vratio u svoju kuću u Reims gdje igra za francuskog prvoligaša, a tamo je zatekao - baš ništa! 

Obrstili su mu cijelu kuću. Namještaj, nakit, garderoba, kućanski uređaji. Baš sve su ponijeli sa sobom, ostali su samo zidovi i parket. Šteta je procijenjena na 300.000 eura.

Prije dvije godine također je bio meta pljačkaša, tada su mu ukrali nakit i novac u vrijednosti od 100 tisuća eura, ali ovaj put su se pobrinuli da baš ništa ne ostane.

Šokirani Rajković odmah je pozvao policiju kojoj nije bilo jasno kako su provalnici uspjeli upasti u kuću pored kamera i alarma. Alarm i kamere očito su uspjeli onesposobiti, ali nevjerojatno je da susjedima baš ništa nije bilo sumnjivo dok su lopovi iznosili namještaj iz njegove kuće. Ili su to napravili pod okriljem noći ili jednostavno je više ljudi uključeno u ovu pljačku. 

Srpski mediji pišu kako je Rajković pronašao razbijena vrata, a policija pretpostavlja kako je riječ o profesionalcima koji su ga mjesecima pratili. Samim time i jako dobro su znali da ga neće biti desetak dana zbog okupljanja reprezentacije pa su krenuli u akciju. 

Policija je u njegovu kuću dovela i pse tragače kako bi pronašla dokaze, a srpski golman je u šoku. Nije ni čudo. Nakon prve pljačke uveo je alarm i postavio kamere, povećao nivo sigurnosti, ali ni to očito nije bilo dovoljno. Njegova supruga i djeca ostali su u Beogradu.

Rajković je karijeru počeo u Jagodini da bi potom preko Crvene zvezde i Maccabi Tel Aviva 2019. godine stigao u Reims. Vrijedi devet milijuna eura i prvi je golman srpske reprezentacije s kojom je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo. 

Najčitaniji članci