Sport

Komentari 8

Zubčiću treći rezultat karijere u slalomu, Grange se oprostio...

Zubčiću treći rezultat karijere u slalomu, Grange se oprostio...

Najbolji hrvatski skijaš nije uspio doći do trećeg mjesta u ukupnom poretku, ali je osvojio novih 20 bodova osvajanjem 13. mjesta u Lenzerheideu. Pobijedio je Feller ispred Noela i Pinturaulta

Filip Zubčić (28) završio je skijašku sezonu u kojoj je uzeo srebro u paralelnom veleslalomu na SP-u i broncu u veleslalomu u Svjetskom kupu osvajanjem 13. mjesta na zadnjem slalomu sezone u Lenzerheideu.

Nakon petog mjesta na Sljemenu i 12. mjesta u Kranjskoj Gori ove godine, Zubi je to treći najbolji rezultat karijere u slalomu u Svjeskom kupu.

Borio se Hrvat i za ulazak u Top 3 ukupnog poretka, imao je šansu prestići vodećeg slalomaša svijeta, Austrijanca Marca Schwarza, i Švicarca Loica Meillarda, ali nije uspio. Obranio je, doduše, petu poziciju od Norvežanina Henrika Kristoffersena i apsolutno može biti ponosan na učinak u ovoj sezoni.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubo nakon 2. mjesta u Lenzerheideu

Pobijedio je na stazi Beltrametti u švicarskim Alpama Austrijanac Manuel Feller, koji je nakon prve vožnje bio tek šesti, ispred dvojice Francuza. Clement Noel zakasnio je osam stotinki na drugom mjestu, a osvajač velikog Kristalnog globusa Alexis Pinturault 11 stotinki na trećem.

Najbolji slalomaš svijeta Marco Schwarz prosuo je veliku prednost u startnoj kućici pred Fellerom i u cilj ušao tek na šestom mjestu.

Drugu vožnju obilježio je oproštajni nastup još jednog Francuza Jean-Baptistea Grangea (36), velikog rivala Ivice Kostelića, koji odlazi u mirovinu 17 godina nakon debija u Svjetskom kupu. Najbolji slalomaš svijeta 2009., dvostruki svjetski prvak posvetit će se roditeljstvu nakon 196 utrka u Svjetskom kupu.

Svjetski kup (M), Lenzerheide, slalom:

1. Manuel Feller (Austrija) 1:47,24
2. Clement Noel (Francuska) +0,08
3. Alexis Pinturault (Francuska) +0,11
4. Alex Vinatzer (Italija) +0,32
5. Loic Meillard (Švicarska) +0,33
...
13. Filip Zubčić (Hrvatska) +2,36

Slalomski poredak:

1. Marco Schwarz (Austrija) - 665 bodova (mali Kristalni globus)
2. Clement Noel (Francuska) - 553
3. Ramon Zenhäusern (Švicarska) - 503
4. Manuel Feller (Austrija) - 488
5. Sebastian Foss-Solevaag (Norveška) - 431
...
24. Filip Zubčić (Hrvatska) - 132

Ukupni poredak:

1. Alexis Pinturault (Francuska) - 1260 bodova (veliki Kristalni globus)
2. Marco Odermatt (Švicarska) - 1093
3. Marco Schwarz (Austrija) - 814
4. Loic Meillard (Švicarska) - 805
5. Filip Zubčić (Hrvatska) - 764