Obavijesti

Sport

Komentari 25

Viktor Orban crvenio se zbog prezimenjaka, Petko dominirao

Viktor Orban crvenio se zbog prezimenjaka, Petko dominirao
1

Hrvatska nogometna reprezentacija deklasirala je Mađarsku na Poljudu (3-0), a epitet igrača utakmice ponio je Dinamov napadač Bruno Petković koji je zabio dva krasna gola. Kod Mađara je zakazao Willi Orban

VIDEO

Hrvatski su se reprezentativci na trijumfalan način vratili na Poljud u jednoj natjecateljskoj utakmici pred punim tribinama nakon osam godina. Razbili su Dalićevi dečki Mađarsku 3-0, a najbolji igrač utakmice bio je Bruno Petković koji je isporučio dva komada. 

Oduševio je i kapetan Luka Modrić koji je stigao do 16. gola za reprezentaciju, a kod Mađara je najviše zakazala obrana u koju su polagali velike nade. Ipak, nisu ponovili izvedbu s Groupama Arene kakvu su pružili prije nekoliko mjeseci.

Susret Hrvatske i Mađarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Hrvatska: 4-2-3-1

Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Modrić, Brozović - Rebić, Rakitić, Perišić - Petković

Kako su igrali:

Dominik Livaković (7) - Nije imao previše posla. Za razliku od Dražena Ladića, koji je na Poljudu zbog bure primio dva nespretna gola, Livi je pohvatao sve centaršuteve i udarce. U njemu je Hrvatska dobila dugoročno rješenje na 'jedinici'.

Tin Jedvaj (6,5) - Vidjelo se da se bolje snalazi na poziciji stopera koju igra u Augsburgu. Kontinuitet minuta u klubu mu godi, nisu ga Mađari niti jednom probili, ali nije ni on išao previše naprijed.

Dejan Lovren (7) - Prošlog vikenda odigrao je dobru utakmicu za Liverpool, a sjajnu formu potvrdio je i na Poljudu. Kod Dalića nije upitan njegov status, a Lovren mu to vraća na najbolji mogući način. Nadajmo se samo da je ovu utakmicu gledao i Jurgen Klopp.

Domagoj Vida (7) - Kamen temeljac hrvatske obrane. Svoju sigurnost i smirenost prenio je i na Lovrena. Szalai pored njega uopće nije izgledao kao bundesligaški kalibar.

Borna Barišić (7) - Sjajan u oba smjera. Vrckasti dribler Dzsudzsak nije mogao 'izmisliti' fintu kojom bi prošao Bornu. 

Luka Modrić (8) - Što reći za kapetana koji je protiv Mađarske došao do 125. nastupa za reprezentaciju. Igrao je prepun motiva, poput dječarca koji je prvi put obukao kockasti dres. Kod gola pokazao zavidnu fizičku spremu i moć, a nemojmo zaboraviti, ima 34 godine na leđima.

Marcelo Brozović (7) - Tiha radilica još je jednom odradila svoju smjenu u sredini terena. Betonsko igralište u Velikoj Gorici, ili Poljud. Svejedno mu je, svoju rolu odrađuje bez greške.

Ivan Rakitić (7) - Vidio se na njemu manjak minutaže u klubu. Njegova proigravanja nisu bila najpreciznija, ali odradio je lavovski posao u sredini terena. Reprezentacija bez njega definitivno nije ista.

Ivan Perišić (7) - Prepun motiva bio je Ivan, dijete Poljuda. Svoje sjajne prodore i driblinge nažalost nije okrunio golom. Najbliže je bio iz penala koji mu je Gulácsi obranio.

Ante Rebić (7,5) - Kako je samo odnio Lovrencsicsa u duelu kod drugog gola koji je i slomio naše susjede. Imao je još niz prodora, izborio i kazneni udarac. Briljantno! 

Bruno Petković (8) - Ovaj čovjek ne zna drugačije, nego atraktivno. Petom s Orbanom na leđima, pa šmekerski preko Gulacsija. Šest puta nosio je dres reprezentacije, a već ima četiri komada na kontu. Ovim tempom mogao bi po broju golova dostići i neke legendarne napadače poput Mandžukića, Olića i Dudua.

Josip Brekalo (6,5) - Igrao od 60. minute. Razigrani Brekalo pucao je od želje da nešto napravi kao džoker s klupe. 

Mateo Kovačić (-) Igrao od 67. minute. Premalo za ocjenu.

Nikola Vlašić (-) Igrao od 73. minute. Premalo za ocjenu.

Mađarska: 4-2-3-1

Gulácsi - Lovrencsics, Korhut, Orban, Kadar - Kleinheisler, Vida - Dzsudzsak, Holman, Sallai - Szalai

Kako su igrali:

Peter Gulácsi (5,5) - Ruku na srce, ni kod jednog gola Hrvatske nije mogao reagirati bolje. Suigrači su ga ostavili na streljani. Premda mu ne znači puno nakon ovakvog poraza, obranio je Perišiću penal.

Gergõ Lovrencsics (5) - Slovi za najčvršćeg mađarskog igrača, ali jednostavno nije mogao protiv vinjanskog tenka Ante Rebića. Napadač Milana odnio ga je kod drugog gola.

Mihaly Korhut (5) - Stoper Arisa jednostavno nije dorastao ovakvom nivou. 

Willi Orban (5) - Čak 20 milijuna vrijedni stoper RB Leipziga imao je samo jedan zadatak - zaustaviti Bruno Petkovića. Petko se s njim poigravao, zabio s njim na leđima petom... Mađarski predsjednik Viktor Orban crvenio se nakon ovakve partije svog ljubimca...

Tamas Kadar (5) - Uh, što je braniču Dinamo Kijeva radio Ivan Perišić svojim driblinzima. Kadarov klupski suigrač Josip Pivarić zezat će ga danima.

Laszlo Kleinheisler (5) - Veznjak Osijeka autor je nekoliko konkretnijih mađarskih izleta prema naprijed, ali svaki je put zapeo na dvadesetak metara od gola. Zbog te nervoze dobio je crveni u 55. minuti. 

Mate Vida (5) - Nevidljiv. Luka Modrić imao je sve vrijeme svijeta za kreaciju pored nezainteresiranog Vide. Mi očito imamo boljeg Vidu.

Balazs Dzsudzsak (5) - Loptu vidio samo na zagrijavanju uoči utakmice. Nije više ni sjena igrača koji je dominirao u PSV-u.

David Holman (5) - Nije iskoristio međuprostore koje mu je stvarao Szalai izvlačenjem iz 16 metara. Rossi ga je u drugom poluvremenu povukao u sredinu, ali tu se pogubio još i više.

Roland Sallai (5) - Igrač Freiburga možda figurira i kao najpotentniji mađarski ofenzivac, ali protiv Hrvatske to nije dokazao. Jedvaj kao da ga je uz sebe držao lasom.

Adam Szalai (5,5) - Trebao je Mađarima biti ono što je Petković nama. Stasiti sidrun koji je za zadatak imao primiriti koju loptu. Nije mu baš išlo...

Adam Lang (5,5) - Igrao od 46. minute. Obrana je s njim izgledala nešto čvršće, zatvorio je tu lijevu stranu mađarske reprezentacije gdje je u prvom poluvremenu curilo kao iz slavine.

Dominik Nagy (5,5) - Igrao od 60. minute. Na sebe je po ulasku u igru uzeo zadatak čuvanja Luke Modrića i to je radio korektno.

Roland Varga (-) Igrao od 76. minute. Premalo za ocjenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu