Obavijesti

Sport

Komentari 1

Organizirali malonogometni turnir u čast Cice Kranjčara

Organizirali malonogometni turnir u čast Cice Kranjčara

Na betonskom igralištu Osnovne škole Augustin Cesarec na Ferenščici natjecat će se veterani (5+1) rođeni nakon 1986. godine. Odigrat će se i revijalna utakmica legendi Dinama protiv gostiju iznenađenja

VIDEO

Prije pet mjeseci mnoge je rastužila vijest o smrti legendarnog Zlatka Cice Kranjčara. Plavi devet, kako su ga mnogi zvali, ostavio je ogroman trag u Dinamu, a na Mirogoj se više stotina ljudi došlo oprostiti od njega. U tim trenucima krenula je i kiša, kao da je i nebo zaplakalo.

Njegovim odlaskom nastala je ogromna praznina u srcima navijača Dinama, no uspomena na njega živjet će vječno. Na njegove fenomenalne golove i poteze zbog kojih je bio uzor brojnim klincima, a sada su odlučili napraviti nešto kako bi novije generacije shvatile kakva je on veličina zapravo bio. 

Od 3. do 5. rujna će se na zagrebačkoj Ferenščici igrati malonogometni turnir u čast legendarnom Cici. Organizirat će ga baš u njegovom rodnom kvartu, gdje je tesao svoje nogometne vještine i postao majstor.

Na betonskom igralištu Osnovne škole Augustin Cesarec natjecat će se veterani (5+1) rođeni nakon 1986. godine. Pobjedniku će pripasti novčana nagrada od 8000 kn, drugoplasiranom pet tisuća, a trećeplasiranom dvije tisuće kuna. 

Osim veteranskog turnira, organizatori su pripremili spektakl za gledatelje. Odigrat će se i revijalna utakmica legendi Dinama protiv gostiju iznenađenja. A o kakvom iznenađenju je riječ, imat ćete priliku sami vidjeti od 3. do 5. rujna. 

bugarska hrvatska

Podsjetimo, Cico je 18. veljače bio u bolnici zbog problema s jetrom. Najprije u zadarskoj, a nakon deset dana liječenja, zbog pogoršanja stanja, prevezli su ga u Zagreb, no nije se uspio izvući. Na liječenju se zarazio bolničkom bakterijom od koje je, nažalost, preminuo 1. ožujka.

Bio je vezan za Dinamo koji mu je bio broj jedan, uz obitelj i reprezentaciju, a s 'modrima' je u blistavoj desetogodišnjoj eri osvojio prvenstvo bivše države 1982. i dva Kupa. Bio je lider i najbolji igrač te legendarne generacije koja je nakon 24 godine čekanja pod ravnanjem Ćire Blaževića vratila naslov prvaka u Zagreb, a trofeje je nastavio osvajati u bečkom Rapidu gdje je otišao 1983. godine. Za 'modre' je odigrao čak 556 utakmica i zabio 256 golova.

Bio je prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije u povijesnoj utakmici protiv SAD-a 1990. godine, no najponosniji trenutak u njegovoj karijeri bio je kada je postao izbornik 'vatrenih' za čijim kormilom je sjedio od 2004. do 2006.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki