Obavijesti

Sport

Komentari 8

Orkan polomio Kantridu, golove odnio na tribine! 'Skakalište za atletičare sad možemo u otpad'

Orkan polomio Kantridu, golove odnio na tribine! 'Skakalište za atletičare sad možemo u otpad'
5

Na tribinama smo našli konzolu za skok u vis i neke od velikih, teških strunjača za doskok, a vjetar i udari konstrukcija koje je nosilo savili su dijelove ograde do tla, kaže Iva Florjančič direktorica AK Kvarner

VIDEO

Tužno jutro za atletiku osvanulo je pod stijenama Kantride, objavili su iz Atletskog kluba Kvarner u utorak. Rijeku je, večer ranije oko 21 sat i 30 minuta, pogodilo kratko, ali razorno nevrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječki potop prošlog rujna

Pokretanje videa...

videovijesti 29.09.2022. 01:15

Na jaku kišu nalijepili su se orkanski udari vjetra, rušili semafore i stabla, a na kultnoj Kantridi... Kaos. I to samo ispod zapadne tribine, baš ispod atletske dvorane.

Upravo je tamo prošlo tih nekoliko najjačih, uništavajućih naleta vjetra i - nosilo sve pred sobom.

- A što da vam kažem, fotografirali smo sve jer u ovom slučaju slika zaista govori više od tisuću riječi - priča nam direktorica riječkog Atletskog klub Kvarner, Iva Florjančič.

- Skakalište za skok u vis, ona kućica koja ga štiti kao garaža: kompletno ju je diglo u zrak i bacilo - preko ograde, na D tribinu. Sad je za otpad. Dva pomoćna gola koja su inače između tribina i travnjaka, silina vjetra je i njih digla toliko u zrak da ih je odnijela preko ograde. Na tribinama smo našli i konzolu za skok u vis pa i neke od onih velikih, teških strunjača za doskok. Tartan je na nekoliko mjesta potrgan. Snaga vjetra i udari tih konstrukcija koje je nosilo uzrokovali su da se dijelovi ograde saviju gotovo do tla. Strašno.

Kolika je šteta?

- Za to ćemo morati sačekati procjenu gradske tvrtke Rijeka sport, stadion je pod njihovom ingerencijom. Neupitno će financijska šteta biti jako velika, to se vidi u sekundi kad čovjek baci prvi pogled na zapadni dio Kantride - rekla nam je direktotrica Florjančič.

Rijeka sport održava sportske objekte u Rijeci, ukupno njih 18 uključujući i Stadion Kantrida. Njima će trebati koji dan da donesu konkretnu procjenu štete, a onda i 'veseli' posao nalažanje financijskih resursa da se stvari vrate na staro. Sve su svemu, show. Još jedno divljanje kvarnerske kiše i vjetra od kojih obrane - nema.

Na kraju 'balade', hvala nebesima da nikog nije bilo na stadionu u tih otprilike 5-6 minuta koliko je trajalo kad se orkanski vjetar spojio s prolom oblaka pa dijelove konstrukcija i opreme nosio - iza zadnjeg reda tribina!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica