Obavijesti

Sport

Komentari 2

Oršić: Igrao sam s veznjakom Benfice, baš je strašan igrač

Oršić: Igrao sam s veznjakom Benfice, baš je strašan igrač
1

Brazilac Gabriel danas je jedna od načvršćih karika Benfice. Još kao klinac potpisao je za talijanski Juventus, za njih nikada nije zaigrao, a njegov su razvoj usporila čak tri loma noge!?

VIDEO

Dobro se sjećam Gabriela, riječ je o ljevaku, pravom defenzivnom veznom igraču. Bio je standardan u Speziji, ali je onda slomio nogu, pa bio dulje ozlijeđen, kaže nam Mislav Oršić koji je s ponajboljim veznjakom Benfice svojedobno igrao u Speziji.

- Tko bi rekao da ćemo se jednog dana ponovo sresti, i to u ogledu osmine finala Europske lige između Dinama i Benfice? Ne, nismo ostali u kontaktu, niti se čuli proteklih dana. Iskreno, nisam ga pratio posljednjih godina, ipak smo se i on i ja vrlo kratko zadržali u Speziji. Ali, baš je bio dobar, vrlo snažan igrač, sigurno da ćemo se pozdraviti kada se vidimo - poručio je Oršić.

Zanimljivo niti jedan od njih nije se te sezone 2013/14. naigrao u Speziji, krilni napadač modrih karijeru je ubrzo preko Rijeke i Celja nastavio u Južnu Koreju, dok je Gabriel kao igrač Juventusa odradio brojne posudbe (Resende, Pro Vercelli, Pescara, Livorno, Leganes). Gabriel je već u ranim danima iz Brazila stigao u omladinski pogon Juventusa, a njegovu su karijeru bitno usporila tri loma noge!? Ozbiljnijem nogometu vratio se u dresu španjolskog Leganesa odakle je odakle je prošloga ljeta stigao u Benficu.

No, Dinamo i Benfica imaju još poveznica, još su neki igrači zajedno nastupali kroz svoju karijeru u klubovima i reprezentacijama. Izet Hajrović i Haris Seferović poznaju se od davnih dana, obojica su prošli omladinsku školu Grasshoppersa. A kako je riječ gotovo o vršnjacima (Hajrović rođen 1991., Seferović 1992. godine), poznaju se još kao djeca. A Seferović za reprezentaciju Švicarske nastupa s Marijom Gavranovićem.

- Mi smo davno igrali i za juniore Grasshoppersa, zajedno rasli kroz taj omladinski pogon, a onda zajednički napravili taj korak u seniorsku momčad. Haris Seferović je prilično rano ostvario prvi inozemni transfer i otišao u Italiju, ja sam ipak puno dulje ostao u seniorima Grasshoppersa - kaže Izet Hajrović, pa dodaje:

- Drago mi je što je ostvario ovako dobru karijeru, pravi je dečko. Veliki je pozitivac, mislim kako smo po tome dosta slični. I dan danas smo u kontaktu, ali se ovih dana nismo čuli. Znam da je već razgovarao s Marijom Gavranovićem, ali sigurno kako ćemo i mi malo porazgovarati prije naše međusobne utakmice.

Kevin Theophile-Catherine svojedobno je svlačionicu dijelio sa Sebastienom Corchijom, braničem koji će vjerojatno u Zagrebu zaigrati na desnom boku Benfice. Bilo je to u U-21 reprezentaciji Francuske, a za mlade tricolore tada su još igrali Mapou Yanga-Mbiwa, Eliaquim Mangala, Etienne Capoue, Maxime Gonalons, Anthony Modeste... Standardni branič Dinama zaigrao je u kvalifikacijskom ogledu protiv vršnjaka iz Ukrajine (Rakitski, Stepanenko, Jarmolenko, Konopljanka...), a završilo je 2:2.

- Sebastien Corchia je jako dobar igrač, znam ga prilično dobro, ali nismo u kontaktu, pa se nismo čuli niti posljednjih dana. Bili smo zajedno u mlađim kategorijama francuske reprezentacije, ali mislim da samo jednu utakmicu odigrali zajedno. Riječ je o odličnom desnom beku, koji vrlo dobro igra i lijevom nogom. Odlična je osoba, ali i pravi igrač - poručio je Theophile.

Francuska se tada nije uspjela kvalificirati za Europsko prvenstvo 2011. godine, a u toj generaciji mladih tricolora još su igrali Morgan Schneiderlin, Yacine Brahimi (kasnije A reprezentativac Alžira), Mamadou Sakho, Moussa Sissoko... Kevin Theophile-Catherine u tim je kvalifikacijama zaigrao 90 minuta protiv Ukrajine, bio na klupi u posljednjem ogledu s Maltom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener