Obavijesti

Sport

Komentari 7

Oršić: Na početku nismo znali gdje gonimo, a vidite nas sad...

Oršić: Na početku nismo znali gdje gonimo, a vidite nas sad...

Znamo da nas očekuje dobra atmosfera na Luzu, vjerojatno se nećemo ni mi igrači međusobno čuti na terenu, a dodatni će nam motiv biti navijači. Idemo dobro odigrati, zbog nas, zbog njih, zbog Dinama!

VIDEO

Nemam baš nikakve dvojbe, u Lisabonu me čeka najveća utakmica karijere, ovako nešto nikada nisam igrao. Iskreno, jedva čekam početak tog dvoboja, kaže Mislav Oršić jedan od najvažnijih kotačića u svim vizijama Nenada Bjelice.

Mislav Oršić u Dinamo je stigao prilično tih, bez velike medijske pompe, a modri su za njega južnokorejskom Ulsanu isplatili 1,6 milijuna eura. I to je dokaz sjajnog skautinga hrvatskog prvaka, Oršić se kroz sezonu razvio u jednog od najboljih igrača Dinama. Ove je sezone skupio već 34 nastupa, u tom razdoblju postigao 11 golova, na travnjaku proveo 2249 minuta. A za Oršića, kao i druge igrače Dinama, sada stiže vrhunac sezone - gostovanje u Lisabonu.

- Ne, još ne osjećam nikakav pritisak, možda će se on pojaviti kada otputujemo u Lisabon. Mi znamo što nas čeka, spremni smo i motivirani, imamo jako dobar rezultat iz prve utakmice, a budite uvjereni da svi u svlačionici vjerujemo u prolaz dalje. I razmišljamo samo o tome.

Koliko već razmišljate o utakmici u Lisabonu? Vrtite li prije spavanja neke situacije s tog dvoboja?

- Ma ne, baš nimalo. Mi uvijek idemo utakmicu po utakmicu, stvarno sam još do nedjelje kao i cijela momčad potpuno bio fokusiran na Rijeku. Ali, znam kakvi nam dani stižu, sada će to sve polako krenuti.

U Zagrebu ste se na svojoj strani sučelili Sebastienu Corchiji, sada će vas tu čekati Andre Almeida. Što znate o njemu?

- Iskreno, niti o Corchiji nisam znao previše, tek neke situacije koje smo vidjeli na video-materijalima. Ma Benfica je prepuna dobrih i kvalitetnih igrača, tko god zaigra protiv nas, neće nam niti lako. Kažem, mi smo spremni, znamo da nas s druge strane čeka Benfica, možemo se nadati dobrom rezultatu samo ako ćemo svi biti na 100 posto.

Igrat ću i lijevog beka, samo da prođemo

Benfica je u Zagrebu zaigrala s klasičnim veznjacima (Krovinović, Gedson Fernandes) na krilnim pozicijama, dok se na Luzu tu očekuju Rafa Silva i Pizzi. Puno okomitiji i jači igrači u igri 'jedan na jedan', a tu ćete se onda i vi morati više baviti defenzivom...

- Haha, ma to mi je najmanji problem. Nikada mi se nije bilo teško vraćati u obranu, niti u prijateljskim, a pogotovo u utakmicama ovakve težine. I u Zagrebu sam davao sve od sebe u fazi obrane, u Lisabonu sam spreman pomagati još i više. Što se mene tiče, tamo mogu ako treba biti i lijevi bek. Samo da to prođemo. Znamo da će oni igrati napadački, pa da će im se i bekovi visoko postaviti, ali to će ostaviti puno prostora iza njihovih leđa. I to moramo iskoristiti, moramo. Benfica gubi 1-0, oni će se odmah otvoriti, a to ne mora po nas biti loša stvar.

Vi ste već nekoliko puta ove sezone pokazali kako zbog svoje brzine znate iskoristiti taj prostor iza leđa suparničke obrane...

- Uh, sve bi dao da u Lisabonu to pokažem još jednom, haha. Dat ću sve od sebe.

Kolika je vama razlika igrati na lijevoj strani kada su iza vas Leovac, Rrahmani, Šitum ili Musa?

- Jedina mi je razlika hoće li iza mene igrati ljevak ili dešnjak. Razmišlja li taj igrač više o centaršutu ili kako će ući prema sredini. Ma gledajte, ja sam ove sezone promijenio puno lijevih bekova, baš sam sa svakim dobro surađivao. Rrahmani? Pa on je odigrao svih šest utakmica grupne faze Europske lige na lijevom beku, a mi nismo izgubili niti jednu! Dobro surađujemo na toj lijevoj strani, neće tu biti nikakvih problema.

Utakmica karijere, Luz nas ne plaši

Je li ovo najveća utakmica vaše karijere?

- Nema baš nikakve dvojbe, ovo je daleko najveća utakmica moje karijere, ovako nešto nikada nisam igrao. Bez ikakvog razmišljanja, jedva čekam početak tog susreta.

Plašite li se malo atmosfere tog Luza, cjelokupnog dojma kada izađete na takav stadion?

- Ma ne, ali sve ćemo vidjeti tek kada dođemo na stadion i izađemo na zagrijavanje. I tek tada ćemo vidjeti, pa i osjetiti kakav je taj Luz. Znamo da nas očekuje dobra atmosfera na stadionu, vjerojatno se nećemo ni mi igrači međusobno čuti na terenu, a dodatni će nam motiv biti navijači. Idemo dobro odigrati, zbog nas, zbog njih, zbog Dinama.

Benfica je u Zagrebu malo bolje otvorila dvoboj, jeste li možda u početnim minutama imali previše respekta prema takvom suparniku?

- Da, možda smo u početku imali i preveliki respekt prema Benfici, velik su klub, pa je to sve očekivano. Tko zna, da smo bili malo opušteniji, možda bi sve završilo još bolje. Ali, ovo su utakmice velikog uloga, nije se tu baš tako lagano opustiti, pogotovo ne u ovakvoj atmosferi. A znate da vam je na drugoj strani Benfica. Oni su ipak puno iskusniji u ovakvim dvobojima, ne znam je li itko od nas ikada igrao utakmicu osmine finala Europske lige. No, sada ćemo biti još opušteniji, prva utakmica nam je donijela nešto iskustva igranja takvih utakmica.

Vi ste u godinu dana napravili veliki iskorak u karijeri, jeste li mogli i sami zamisliti da će se u tom periodu vaša karijera baš tako razviti?

- Ma dajte, u Južnoj Koreji mi je bila borba svaki dan, tko je tada mogao razmišljati o utakmici s Benficom i osmini finala Europske lige. Uh, gdje sam tada bio, a sada me neki spominju i u kontekstu reprezentacije. Nemam što reći, ponosan sam i presretan na sve što mi se trenutačno događa u karijeri. Još samo da prođemo tu Benficu.

Koliko ste čestitke putem SMS-a ili WhatsAppa dobili poslije Benfice? A koliko ste ih dobivali nakon nekih velikih utakmica u Južnoj Koreji?

- Haha, to je neusporedivo. Tada bih dobio tek pokoju poruku od njihovih navijača, doslovno ništa pretjerano, a sada ni sam ne znam koliko dobivam poruka čestitki. Ma lijepo je, baš lijepo danas biti igrač Dinama.

Jeste li po dolasku u Dinamo zamišljali da ćete postati jedan od nezamjenjivih igrača Dinama?

- Vjerujte, ni blizu, u nijednom trenutku nisam razmišljao da ću biti jedan od bitnijih, ako vi to tako kažete, igrača Dinama. U Dinamo sam došao s mišlju kako da se nametnem, dam sve od sebe, probam igrati što više. A tek onda vidim što i kako dalje. Sve je krenulo sjajno, dobro sam otvorio sezonu, krenuli su nas i rezultati, a ja sam se dizao iz utakmice u utakmicu. Stvarno sam prezadovoljan, kako ovom sezonom, tako i atmosferom u momčadi. Ma svime.

Poginut ćemo za četvrtfinale, Benfica nije krajnji domet

Poruka navijačima?

- Znamo da će još jednom proći velik put, bodriti nas u velikom broju, neka znaju koliko to cijenimo. Dat ćemo sve od sebe, poginuti od prve do zadnje minute, a onda zajedno proslaviti plasman u četvrtinu finala Europske lige. Idemo dalje, koliko god ide. Želimo nastaviti svoj san, nadamo se da Lisabon nije naš krajnji domet.

Koliki pritisak osjećate prije ovakve utakmice? Je li vam sada ipak lakše igrati nego kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka/Europsku ligu koje klubu život znače? Ili one u grupnoj fazi gdje su brojne generacije Dinama i 'pucale' pod pritiskom...

- Pritisak? Da, malo je lakše sada igrati ovakve utakmice. Mi smo stvarno kroz sezonu odigrali puno dobrih utakmica, vratili su se i navijači na tribine, a oko kluba sada vlada jako pozitivna atmosfera. I to nas sve čini ponosnima. Joj, ne znam tko se sjeća prve prijateljske utakmice sezone protiv Sesveta na ljeto, tada nismo znali gdje gonimo. Oni su nam napravili nekoliko zicera, mi nismo mogli baš ništa. A gledajte gdje smo sada - rekao je Mislav Oršić, pa za kraj dodao:

- Bilo nas je puno novih igrača, nismo se ni znali toliko dobro, a kao da se sve negativno tada nadvilo nad nas. A onda je došao Hapoel Beer Sheva i sve je krenulo na bolje. Danas se osjećamo odlično, svi smo na svakom treningu ili svakoj utakmici baš nasmijani. Veselimo se svemu što dolazi, veselimo se i Lisabonu. Uvjereni kako možemo još jednom oduševiti navijače, otići i korak dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...