Obavijesti

Sport

Komentari 81

Oršić se trudio, ali opet je na udaru: 'Svi koji se pitaju zašto ne igra sada su dobili odgovor'

Oršić se trudio, ali opet je na udaru: 'Svi koji se pitaju zašto ne igra sada su dobili odgovor'

U klubu nemaju strpljenja i vremena, a kako će se igrač vratiti u formu ako trener ne vjeruje u njegove sposobnosti? Upravo to mu je potrebno kako bi pokazao da zaslužuje igrati u najjačoj ligi na svijetu

VIDEO

Mislav Oršić ispunio je san zaigravši u Premier ligi, no ubrzo se taj san pretvorio u noćnu moru. Nakon tek nekoliko utakmica, hrvatskog reprezentativca nije bilo ni na mapi. Grijao je klupu, a kada ga nije bilo niti tamo, klub je to opravdao ozljedom. Kada bi i dobio minute, nije baš da je zadovoljio trenera i navijače Southamptona.

Pokretanje videa...

mislav oršić 01:39

Priliku da se dokaže dobio je u osmini finala FA Kupa protiv Grimsbyja. Oršić je imao jedan udarac u okvir i jedan izvan njega, 86 posto točnih dodavanja i dva od četiri osvojena duela. Daleko je to bilo od one forme koju je pokazivao u Dinamu.

Izašao je iz igre u 59. minuti pa je s klupe pogledao blamažu Southamptona koji je na kraju izgubio 2-1 i ispao od četvrtoligaša. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo je jasno da će Orši trebati neko vrijeme da se adaptira na engleski stil nogometa, pogotovo nakon što je u novi klub došao praktički s odmora. No, 'sveci' se bore za ostanak u ligi, nemaju baš strpljenja za nove igrače i njihovu aklimatizaciju pa je Mislav pao u nemilost prvo trenera Nathana Jonesa pa potom i njegovog nasljednika Rubena Sellesa. 

Teški dani za Oršića 

Novinar TalkSporta Alex Crook opleo je po hrvatskom reprezentativcu.

- Svi koji se pitaju zašto Oršića ne igra, večeras su dobili odgovor. Jadno - napisao je on na Twitteru.

Pitanje je hoće li Oršić uopće više dobiti priliku. Trener Selles je nakon utakmice najavio promjene. 

- Veoma sam razočaran s današnjom utakmicom. Mislim da smo se dobro spremili za utakmicu i kontrolirali prvi dio dvoboja, ali pogreške su nas koštale poraza i prolaska u sljedeću fazu natjecanja. Trebam to analizirati. Moramo donositi odluke i donijet ćemo ih. Ali bit će neke stvari drugačije nego što su bile dosad.

Mislav je dominirao u Dinamu i postao legenda kluba. Naravno, hrvatska liga neusporediva je s engleskom, ali klasu je dokazao u europskim utakmicama zabijavši Atalanti, Tottenhamu, West Hamu, Chelseaju. Etablirao se u reprezentaciji, zabio Maroku u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Dovoljna referenca za Premier ligu? Pa nadali smo se da je. No, nešto je pošlo po zlu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

Southampton ga je doveo za šest milijuna eura. Znao je da ga čeka drugačiji nogomet, klub koji se većinu utakmice brani i oslonjen je na kontre, nešto na što Oršić nije naviknuo u Dinamu. Takav stil očito mu ne odgovara, no ne može se reći da je i dobio neku šansu. U klubu nemaju strpljenja i vremena, a kako će se igrač vratiti u formu ako trener ne vjeruje u njegove sposobnosti? Upravo to mu je potrebno kako bi pokazao da zaslužuje igrati u najjačoj ligi na svijetu.

Nema potrebe trošiti riječi na njegovu kvalitetu i sposobnosti, klasu je dokazao više puta, ali očito Southampton nije klub u kojem će ju opet pokazati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta