Teški dani za Mislava Oršića: Pod valom kritika nakon poraza Southamptona | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 81

Oršić se trudio, ali opet je na udaru: 'Svi koji se pitaju zašto ne igra sada su dobili odgovor'

Oršić se trudio, ali opet je na udaru: 'Svi koji se pitaju zašto ne igra sada su dobili odgovor'

U klubu nemaju strpljenja i vremena, a kako će se igrač vratiti u formu ako trener ne vjeruje u njegove sposobnosti? Upravo to mu je potrebno kako bi pokazao da zaslužuje igrati u najjačoj ligi na svijetu

VIDEO

Mislav Oršić ispunio je san zaigravši u Premier ligi, no ubrzo se taj san pretvorio u noćnu moru. Nakon tek nekoliko utakmica, hrvatskog reprezentativca nije bilo ni na mapi. Grijao je klupu, a kada ga nije bilo niti tamo, klub je to opravdao ozljedom. Kada bi i dobio minute, nije baš da je zadovoljio trenera i navijače Southamptona.

Pokretanje videa...

mislav oršić 01:39

Priliku da se dokaže dobio je u osmini finala FA Kupa protiv Grimsbyja. Oršić je imao jedan udarac u okvir i jedan izvan njega, 86 posto točnih dodavanja i dva od četiri osvojena duela. Daleko je to bilo od one forme koju je pokazivao u Dinamu.

Izašao je iz igre u 59. minuti pa je s klupe pogledao blamažu Southamptona koji je na kraju izgubio 2-1 i ispao od četvrtoligaša. 

Bilo je jasno da će Orši trebati neko vrijeme da se adaptira na engleski stil nogometa, pogotovo nakon što je u novi klub došao praktički s odmora. No, 'sveci' se bore za ostanak u ligi, nemaju baš strpljenja za nove igrače i njihovu aklimatizaciju pa je Mislav pao u nemilost prvo trenera Nathana Jonesa pa potom i njegovog nasljednika Rubena Sellesa. 

Teški dani za Oršića 

Novinar TalkSporta Alex Crook opleo je po hrvatskom reprezentativcu.

- Svi koji se pitaju zašto Oršića ne igra, večeras su dobili odgovor. Jadno - napisao je on na Twitteru.

Pitanje je hoće li Oršić uopće više dobiti priliku. Trener Selles je nakon utakmice najavio promjene. 

- Veoma sam razočaran s današnjom utakmicom. Mislim da smo se dobro spremili za utakmicu i kontrolirali prvi dio dvoboja, ali pogreške su nas koštale poraza i prolaska u sljedeću fazu natjecanja. Trebam to analizirati. Moramo donositi odluke i donijet ćemo ih. Ali bit će neke stvari drugačije nego što su bile dosad.

Mislav je dominirao u Dinamu i postao legenda kluba. Naravno, hrvatska liga neusporediva je s engleskom, ali klasu je dokazao u europskim utakmicama zabijavši Atalanti, Tottenhamu, West Hamu, Chelseaju. Etablirao se u reprezentaciji, zabio Maroku u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Dovoljna referenca za Premier ligu? Pa nadali smo se da je. No, nešto je pošlo po zlu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

Southampton ga je doveo za šest milijuna eura. Znao je da ga čeka drugačiji nogomet, klub koji se većinu utakmice brani i oslonjen je na kontre, nešto na što Oršić nije naviknuo u Dinamu. Takav stil očito mu ne odgovara, no ne može se reći da je i dobio neku šansu. U klubu nemaju strpljenja i vremena, a kako će se igrač vratiti u formu ako trener ne vjeruje u njegove sposobnosti? Upravo to mu je potrebno kako bi pokazao da zaslužuje igrati u najjačoj ligi na svijetu.

Nema potrebe trošiti riječi na njegovu kvalitetu i sposobnosti, klasu je dokazao više puta, ali očito Southampton nije klub u kojem će ju opet pokazati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 81

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner