Obavijesti

Sport

Komentari 0

Osasuna slavljem nad Sevillom otvorila La Ligu, Borussia D. ostala stopostotna u Bundesligi

Osasuna slavljem nad Sevillom otvorila La Ligu, Borussia D. ostala stopostotna u Bundesligi

U domaćoj momčadi je hrvatski reprezentativac Ante Budimir ostao na klupi za pričuve, dok je Ivan Rakitić za Sevillu igrao od 80. minute, kad je zamijenio Danca Thomasa Delaneyja

VIDEO

Nogometaši dortmundske Borussije preokretom su došli do pobjede od 3-1 na gostovanju kod Freiburga u prvoj utakmici 2. kola njemačke Bundeslige. 

Domaćin je poveo u 35. minuti kad se snalažljivi Austrijanac Michael Gregoritsch našao u petercu i jednu odbijenu loptu glavom poslao u mrežu. Sve do 77. minute Freiburg je držao pobjedu u rukama, a onda je jedan kiks nizozemskog vratara Flekkena preokrenuo utakmicu. Naime, domaći čuvar mreže je očajno reagirao na jedan dalekometni pokušaj Jamieja Bynoe-Gittensa, lopta mu se odbila od ruku i preskočila ga te završila u mreži.

Do kraja dvoboja gosti su postigli još dva pogotka. Za 2-1 strijelac je bio Youssoufa Moukoko u 84. minuti, a u 88. minuti je Marius Wolf postavio konačnih 3-1. Sva trojica Borussijinih strijelaca u igru su ušli u drugom poluvremenu.

Momčad iz Dortmunda je s maksimalnih šest bodova zasjela na vrh ljestvice, ispred skupine od šest klubova s tri boda.

U subotu je na rasporedu šest utakmica, a sastaju se: Bayer Leverkusen - Augsburg, Hertha - Eintracht, Hoffenheim - Bochum, RB Leipzig - Koeln, Werder - Stuttgart (15.30 sati) i Schalke - Borussia Moenchengladbach (18.30).

U prvoj utakmici nove sezone španjolske LaLige Osasuna je pred svojim navijačima u Pamploni pobijedila Sevillu sa 2-1.

Domaća momčad je povela u 9. minuti, kad je Sevillinu mrežu zatresao Chimy Avila. Samo dvije minute poslije gosti su izveli sjajnu akciju u kojoj je Papu Gomez ubacio s lijeve strane, a Rafa Mir s nekoliko metara zakucao loptu nogom pod gredu.

Odluka o pobjedniku pala je u 74. minuti, kad je Aimar Oroz realizirao kazneni udarac koji je skrivio Papu Gomez.

U domaćoj momčadi je hrvatski reprezentativac Ante Budimir ostao na klupi za pričuve, dok je Ivan Rakitić za Sevillu igrao od 80. minute, kad je zamijenio Danca Thomasa Delaneyja.

U subotu su na rasporedu tri dvoboja prvog kola španjolske LaLige, a igrat će: Celta Vigo - Espanyol (17 sati), Valladolid - Villarreal (19.00) i Barcelona - Rayo Vallecano (21.00). Tri utakmice će biti odigrane u nedjelju: Cadiz - Real Sociedad (17.30), Valencia - Girona (19.30) i Almeria - Real Madrid (22.00). Kolo će biti zaključeno s tri dvoboja u ponedjeljak: Athletic Bilbao - Mallorca (17.30), Getafe - Atletico Madrid (19.30) i Betis - Elche (21.30).

Dvobojem Nantesa i Lillea, koji je završio sa 1-1, u petak je započelo drugo kolo nove sezone francuskog nogometnog prvenstva.

Moses Simon je u 28. minuti doveo Nantes u vodstvo. Lille je dugo pokušavao doći do izjednačenja, ali je domaći vratar Lafont odlično čuvao svoju mrežu. Međutim, u 76. minuti ga je uspio svladati Brazilac Ismaily i tako donijeti bod gostima.

Tim bodom je Lille privremeno izbio na čelo ljestvice sa četiri boda. Nantes je dvaput remizirao pa je s dva boda na devetoj poziciji.

U subotu su na rasporedu dvije utakmice 2. kola: Monaco - Rennes (17.00 sati) i PSG - Montpellier (21.00). 

POSLUŠAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige