Obavijesti

Sport

Komentari 170

Bolan kiks Osijeka: Prosuo dva gola prednosti protiv Istre...

Bolan kiks Osijeka: Prosuo dva gola prednosti protiv Istre...
10

Osijek je u 33. kolu Prve HNL doživio novo bolno otrježnjenje. Domaćini su uzeli tek bod protiv Istre (2-2) iako su vodili 2-0. Zabijali su Lovrić i Caktaš, a gostima su bod donijeli Perković i Galilea. Naslov je sve dalje

Domaći su furiozno krenuli u susret te nakon samo 12 minuta imali prednost od 2-0 zahvaljujući pogocima Kristijana Lovrića (4) i Mije Caktaša (12), no loše reakcije na visoke lopte prilikom prekida koštale su ih primanja dva gola koje su postigli Mauro Perković (18) i Einar Galilea (39).

Pokretanje videa...

Lovrićev doček u Osijeku 03:55

Osijek je u vodstvo doveo Lovrić koji je sjajnim slobodnim udarcem s više od 30 metara iskosa s desne strane svladao Collaa. Iako je udaljenost bila velika, gostujući vratar je bio nemoćan jer se lopta odbila od vratnice u mrežu.

Nakon pogotka Lovrić se u 12. minuti upisao i u asistente, dobio je loptu na lijevom krilu i uputio oštru prizemnu loptu koja je prošla kroz peterac sve do Caktaša koji je utrčao na drugu vratnicu i silovito zakucao pod gredu.

Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961

Istra 1961 se vrlo brzo vratila u igru, njihov najbolji strijelac i igrač koji je stigao na posudbu iz Osijeka Beljo je utrčao u domaći kazneni prostor te glavom opasno zaprijetio nakon ubačaja iz slobodnog udarca, taj je pokušaj Ivušić uspio odbiti, ali samo u gredu, da bi na odbijenu loptu najbrže reagirao Perković i smanjio na 2-1.

Do kraja prvog poluvremena Istra je još nekoliko puta zaprijetila udarcima glavom nakon prekida, a u 39. minuti je i poravnala. Ivušić je pogrešno procijenio let lopte nakon udarca iz kuta, pa se nje domogao Abdallahi na lijevoj strani kaznenog prostora te odmah vratio pred gol gdje je najviši u skoku bio Galilea i još jednom natjerao Ivušića na vađenje lopte iz mreže.

Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961

Početkom drugog poluvremena gosti iz Pule su bili opasniji sastav, da bi se, što je susret išao kraju, ve više povlačili i prepuštali inicijativu Osijeku. No, domaći su bili potpuno bezidejni u fazi napada i prosuli dva vitalna boda u borbi za naslov prvaka.

Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961

Ovim remijem Osijek je ostao treći na ljestvici sa 65 bodova, jednim manje od drugog Hajduka koji je još u petak svladao Hrvatski dragovoljac sa 2-1, a četiri manje od Dinama koji će od 19.05 sati igrati protiv Lokomotive. Istra 1961 je, pak, ostala deveta sa 28 bodova, jednim manje od osmog Šibenika, a 10 više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca koji je porazom u Splitu u petak i teoretski izgubio izglede za ostanak u društvu najboljih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL 33. KOLO 17:00 , Gradski vrt, Osijek
Osijek
Lovrić 4', Caktaš 12'
2 : 2
Istra
Perković 21', Galilea 39'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraaaaaaaaaaaaaj utakmice! Istra je i drugi put ove sezone otkinula bodove Osijeku, ovaj put vrlo vjerojatno i ključne u borbi za naslov.

Osijek je vodio 2-0 nakon 12 minuta golovima Lovrića i Caktaša. Činilo se kako će to biti jednosmjerna ulica od samog početka i još jedna rutinska pobjeda, ali kako je susret odmicao, gosti su se ohrabrili pa i zabili dva gola iz dvije prave šanse. Perković i Galilea bili su precizni glavom i to oba puta nakon prekida.

Nakon vatrometa u prvom dijelu u četiri gola, u drugom dijelu je pao tempo. Čvrsta i tvrda igra, prijetili su i jedni i drugi, ali mreže se nisu tresle.

Istra je prekinula niz od deset poraza u Gradskom vrtu, bodom protiv jakog suparnika se napunila samopouzdanjem. S druge strane, Osječani su se vrlo vjerojatno oprostili od naslova četiri kola prije kraja. Uz to, pali su i na treće mjesto. Drugoplasirani Hajduk ima bod više.  

90+3'

Pritišću Osječani, pokušavaju ubačajima zagorčati život gostima, ali sve je manje vremena. 

90'

Još jedna dobra lopta za Mancea. Ubacio je Kleinheisler u srce peterca, no napadač Osijeka bio je za malo kratak. Još pet minuta sudačke nadoknade. 

88'

Prijeti Osijek, ali neće pa neće. Bartolec je ispratio sjajnu dugu loptu, uspio ju spustiti za Ercega, ali bilo je to prejako. Domaćini su odbili, no ne daleko. Mance je pucao glavom nakon ubačaja, ali pored gola. 

85'

Ovo je moglo biti jako opasno. Čeberko je ubacio s lijeve strane, Erceg je bio kod lopte, ali golman Istre Collao je to uspio odbiti uz velike poteškoće. 

Komentari 170