Obavijesti

Sport

Komentari 53

Lokosi se loše proveli na startu: Velike greške za tri gola u mreži

Lokosi se loše proveli na startu: Velike greške za tri gola u mreži

Neće po dobrome Jerko Leko pamtiti debi na klupi Lokomotive. Iako su opasno krenuli u susret, tri velike greške obilježile su susret i koštale ih poraza od Nenada Bjelice i Osijeka

U prvom susretu 17. kola Prve HNL Osijek je u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu sa 3-0 i barem privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici. Bila je to premijera Jerka Leke na klupi Lokomotive nakon što je Goran Tomić ove zime napustio Kajzericu i preselio u Kinu. I neće je pamtiti po dobrome. 

Mierez kaznio pogreške Lokosa, Osječani i dalje sanjaju naslov!
Mierez kaznio pogreške Lokosa, Osječani i dalje sanjaju naslov!

Gosti su uvjerljivo slavili, a golove za Osijek zabili su Ramon Mierez (18, 35-11m) i Damjan Bohar (58), a Lokomotiva je od 48. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Grk Kyriakos Papadopoulos.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Osječana

Pokretanje videa...

Osijek slavi pobjedu 00:56

Osijek je poveo u 17. minuti golom argentinskog napadača Miereza. Iz kornera je ubacio Bočkaj, vratar Santini je loše procijenio let lopte i ostao je "kratak". To je iskoristio prisebni Mierez i glavom sa pet, šest metara bez problema pogodio praznu mrežu.

U 35. minuti je bilo 2-0, a pogodak je ponovo zabio Mierez i to iz kaznenog udarca. Santini je krenuo u lijevu, a lopta je otišla u u njegovu desnu stranu za 2-0. Jedanaesterac je skrivio Cokaj koji je u skoku držao Osijekovog igrača, a sudac Ivan Bebek je dosudio prekršaj nakon "asistencije" VAR-a.

Zagreb: NK Lokomotiva i NK Osijek susreli se u 17. kolu Prve HNL

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 48. minuti kada je Grk Kyriakos Papadopoulos zaradio drugi žuti, a "lokosi" ostali s igračem manje. Osijek je to iskoristio i do kraja susreta zabio još jedan gol. Za 3-0 je zabio Bohar u 58. minuti, nakon što je Bočkaj sa 15 metara odlično pucao i pogodio desnu vratnicu. Lopta se odbila do Bohara koji je bez ikakvih poteškoća matirao Santinija. Činilo se kako je Bohar bio u zaleđu, no VAR je ponovo bio sretan za goste.

U 86. minuti gosti su zabili i četvrti pogodak, no Ercegov gol je poništen nakon što je VAR provjerom utvrđeno Mierezovo zaleđe. Večeras se još sastaju Šibenik - Hajduk, u subotu će snage odmjeriti Varaždin - Rijeka, te Gorica - Dinamo, a kolo u nedjelju zatvaraju Istra 1961 - Slaven Belupo.

Zagreb: NK Lokomotiva i NK Osijek susreli se u 17. kolu Prve HNL

Osijek je današnjom pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici sa 36 bodova, tri više od Dinama koji ima i dvije utakmice manje. Gorica je treća sa 30 bodova, a zatim slijede Rijeka (23), Hajduk (17). Lokomotiva je ostala na osmoj poziciji sa 12 bodova, dva više od "fenjeraša" Istre 1961.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1.HNL, 17. KOLO 16:00 , Kranjčevićeva, Zagreb
Lokomotiva
0 : 3
Osijek
18', 35' (11m) Mierez, 59' Bohar
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotova je utakmica na Kranjčevićevoj, a zasluženo su slavili Osječani!

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade.

89'

Zabio je Ante Erceg za povećanje vodstva, ali nakon ponovno dužeg pregleda snimke u VAR sobi su odlučili kako je Mierez kod dodavanja bio u minimalnom zaleđu te gol ne vrijedi.

81'

Nenad Bjelica radi nove dvije zamjene. Izašli su Bohar i Jugović, a ušli su mladi Mekić i Kleinheisler.

79'

Bilo je jako opasno pred domaćim golom! Ubacio je Petar Brlek, a Jugović je pucao glavom s pet metara što je u posljednjem trenutku obranio Krševan Santini! Iz novog kornera pucao je Lončar pored gola.

Komentari 53