Obavijesti

Sport

Komentari 264

Osijek ne postoji za HTV: Pa dobro, dokle više, gospodo?!

Osijek ne postoji za HTV: Pa dobro, dokle više, gospodo?!
3

Slavonija 10 godina čeka službenu utakmicu Vatrenih pa im uvale Wales, Osijek 20 godina čeka Davis Cup susret pa otkažu sve zvijezde, s naše i njihove strane. Na četiri kanala HTV-a nema mjesta za NK Osijek...

VIDEO

Dinamo, Hajduk i Osijek. Tri hrvatska kluba bore se za Europsku ligu u zemlji s četiri kanala na nacionalnoj televiziji koju svi moramo plaćati. Gledat ćemo dva kluba, pogađate, Dinamo i Hajduk, Slavonce, po običaju, tko šljivi! 

Valjda nitko nije računao da Osijek može ovako daleko, ali redom su padali Santa Coloma, Luzerni i veliki PSV. Ni to nije bilo dovoljno da Osijek smjeste negdje na HTV. Osijek i Austriju od 20.45 sati prenosit će HNTV, program koji nemaju svi, zapravo, nema ga puno ljudi. Na prvom programu HTV-a u to je vrijeme 'Zaronite s nama: Otočić Mrkan - Cavtat', repriza, na drugom od 19 sati prenose Dinamo - Skenderbeu pa se uključuju na Goodison Park gdje igraju Everton i Hajduk. Na HRT3 od 20 sati imamo 'Budimpeštanske priče, mađarski film', repriza, a na četvorci je 'Dr. Andrija Štampar - vizionar', repriza. Jednom riječju, sramota! 

U prvom pretkolu Europske lige Osijek je igrao protiv andorske Santa Colome, prvu utakmicu u Europi nakon pet godina, a HRT 'nema običaj prenositi prva pretkola'. Super objašnjenje, ma za deset. Znate što je još zanimljivo kod broja deset? 

Slavonija 10 godina čeka službenu utakmicu nogometne reprezentacije pa im uvale Wales, a Osječani napune stadion. Osijek 20 godina čeka Davis Cup susret, stižu Španjolci s Rafom Nadalom! Navijači satima čekaju u kilometarskim redovima za karte pa otkažu gotovo sve zvijezde koje su trebale igrati, s naše i španjolske strane. Hrvatska je domaćin rukometnog Eura 2018. godine, igra se u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu. Fali vam nešto? Da, Osijek, dvorana navodno nema dovoljan kapacitet.

Pa dobro, dokle više ovo sustavno ignoriranje jednog dijela Hrvatske i ovaj sramotni odnos prema Osijeku i Slavoniji? Svaka čast Dinamu i Hajduku, ali imamo još jedan klub u Europi. I bilo bi sjajno kad bi Osijek ušao u Europsku ligu, izvukao nekog velikana pa da može birati kome će prodati TV prava, znamo kome ne bi prodao.

No Slavonci kao Slavonci, šute i rade uz onu poznatu 'inati se, Slavonijo'. Možda će na krilima tog inata izbaciti i bečku Austriju u najvažnijim utakmicama u povijesti kluba. Ali to sigurno nećete gledati na nacionalnoj televiziji na kojoj ima mjesta samo za Hajduk i Dinamo. E pa, dosta nam je toga. Bočkaj, Barišić, Barać i društvo također igraju u hrvatskom klubu i zaslužili su izravni prijenos, ne reprizu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 264
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao