Obavijesti

Sport

Komentari 194

Osijek srušio Dragovoljac iz 13., sretnog kornera i preuzeo vrh!

Osijek srušio Dragovoljac iz 13., sretnog kornera i preuzeo vrh!
11

Osijek je golom Mihaela Žapera preuzeo vrh ljestvice HNL-a nakon pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem (1-0). Ramon Mierez nastupio je s novim brojem, ali nije mu donio sreću

Nogometaši Osijeka prenoćit će na prvom mjestu ljestvice Prve HNL zahvaljujući minimalnoj 1-0 (0-0) domaćoj pobjedi protiv Hrvatskog dragovoljca u susretu 13. kola.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Mihael Žaper u 71. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Himna NK Osijeka

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Kao i u prvom susretu ova dva suparnika ove sezone, Osijek je dugo "lomio" otpor Hrvatskog dragovoljca te na kraju ostvario pobjedu od 1-0.

Ključni trenutak dogodio se sredinom drugog poluvremena kada je ubačaj iz kuta Bočkaja Nejašmić više sretno nego spretno glavom prebacio na drugu vratnicu gdje je nečuvan ostao Žaper te iz blizine pogodio mrežu nemoćnog Šubarića.

Ramon Mierez zaigrao je s novim brojem 3 nakon što je prvih 12 kola nosio 13-icu. Kako je objasnio glasnogovornik kluba Mario Mihić, napravio je to zbog praznovjerja. Naime, nije zabio gol više od dva mjeseca.

Zanimljivo, Osijek je posljednji put kod kuće pobijedio Dragovoljac prije 20 godina, 21. listopada 2001., kad je Petar Krpan zabio hat-trick (6-1). Nakon toga Sigećani su triput uzastopce izvukli bod (2010/11. i 2013/14.).

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Osijek sada ima 27 bodova, tri više uz utakmicu više od druge Rijeke, koja u nedjelju gostuje kod Lokomotive, a četiri više uz tri utakmice više od trećeg Dinama. Hrvatski dragovoljac ostao je posljednji sa šest bodova, jednim manje od devetog Slavena Belupa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
13. kolo Prve HNL 15.00 , Gradski vrt, Osijek
Osijek
Žaper 71'
1 : 0
Dragovoljac
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice. Osijek je pobijedio Dragovoljac, potpuno zasluženo jer je pucao 14 puta na gol gostiju, a Zagrepčani samo četiri puta.

Frcalo je cijelo vrijeme pred Šubarićem, nije uspio zabiti Ramon Mierez s novim brojem na dresu, ali jest Žaper i bijelo-plavi idu na prvo mjesto s tri boda više od Rijeke (utakmica manje) i četiri od Dinama (tri utakmice manje). Dragovoljac ostaje posljednji sa šest bodova.

90+2'

Daku je opleo po nogama Mioča i opravdano dobio žuti.

89'

Malo nervoze na terenu, Bočkaj je dobio žuti. 

88'

Nejašmić se sjurio po sredini nakon što je uzeo loptu na centru i pucao s 20-ak metara, od stative je to otišlo van! Uh, kako je blizu bio bivši hajdukovac...

83'

Nakon što je gostujući trener Davor Mladina promijenio Petkovića, Viduku, Bašića, Majstorovića i Štrkalja, a uveo Perića, Turčina, Rocu, Franića i Karoglana, reagira i Bjelica. Poslije zamjena Topčagić - Daku, Hiroš - Bohar i Miloš - Gržan, izlazi i Ramon Mierez. Umjesto njega u igri je Ndockyt, a umjesto Fiolića Marin Pilj.

Komentari 194