Sport

Komentari 18

'Osjećao sam se kao na debiju! Dobio sam jak pljesak navijača'

'Osjećao sam se kao na debiju! Dobio sam jak pljesak navijača'

Nisam pobornik izjava kao što su 'povijesne utakmice ili 'novi početak, a niti za stav 'sad ili nikad'. Svaki dan je novi početak, što je u nogometu bilo jučer, sutra više ne vrijedi. Čekam novu priliku..

Marko Pjaca (24) opet je u pogonu. Hrvatski nogometaš zaigrao je u pobjedi Juventusa nad Udineseom 4-0, odigrao prve minute poslije 319 dana. A zadnji put za Juventus zaigrao je još prije 1302 dana. Naš je nogometaš u 75. minuti zamijenio Dybalu, zaradio velike ovacije gledatelja u Torinu, svi su dali veliku podršku našem nogometašu. 

- Naravno da sam jako sretan što sam se vratio na teren i što mogu ponovno raditi ono u čemu uživam - igrati nogomet. Duga je bila pauza, ali to je tako kod ovakve ozljede, ne želim se više uopće vraćati na to. Gledam samo prema naprijed i jako se veselim svakom treningu i utakmici. Baš mogu reći da uživam u nogometu i zbog toga sam sretan - kaže nam Marko Pjaca, pa nastavlja:

- Svakako bi se htio zahvaliti svima koji su bili na stadionu. Moram priznati da sam se osjećao kao da debitiram. Puno mi je značio veliki pljesak navijača, od prvoga dana su me odlično prihvatili i na tome sam im zahvalan. Što se tiče suigrača, stvarno je Juventus prava obitelj, pomagali su mi savjetima, puno igrača je nažalost prošlo što i ja, pa su mi razgovori s njima puno pomogli.

Juventus v Udinese - Coppa Italia -  Round of Sixteen - Allianz Stadium Juventus v Udinese - Coppa Italia -  Round of Sixteen - Allianz Stadium Juventus v Udinese - Coppa Italia -  Round of Sixteen - Allianz Stadium

Može li ovo biti vaš novi početak?

- Nisam pobornik velikih izjava kao što su 'povijesne utakmice', 'najvažnija utakmica' ili 'novi početak, a generalno nisam za stav 'sad ili nikad'. Svaki dan je novi početak, što je u nogometu i sportu bilo jučer,  sutra više ne vrijedi. Svaki dan je novo dokazivanje, svaki trening je prilika i tako to gledam.

A kakva je vaša budućnost u Juventusu?

- Baš kako sam rekao u prošlom pitanju, svaki trening je nova prilika. Odlično se osjećam, napokon sam zdrav i svaki dan je nova šansa. Zanima me samo što će biti sutra na treningu, koncentriran sam dati svoj maksimum i pripremiti se za iduću utakmicu. Kada to odradimo - ponovno sve ispočetka. Velim, svaki dan je novi početak.

Maurizio Sarri je poslije utakmice poručio kako vam je dao povjerenje ispred Emrea Cana...

- Sigurno ne bi komentirao druge igrače, to nije moj posao. Što se tiče trenera, naravno da mi jako puno znači njegovo povjerenje kao i izjave podrške koje mi je javno dao. Uostalom, činjenica što sam konačno igrao je najbolje moguće povjerenje koje igrač može dobiti - završio je Pjaca.

Najčitaniji članci