Obavijesti

Sport

Komentari 106

Osijek bez pobjede od siječnja: Spašavao se protiv Lokomotive

Osijek bez pobjede od siječnja: Spašavao se protiv Lokomotive

Ni deseta utakmica nije bila plodonosna za Osijek. Bijelo-plavi su na svome terenu remizirali s Lokomotivom 2-2 te tako produljili sušu bez pobjede na dva i pol mjeseca. Dva gola zabio je Mierez, a za goste Kulenović i Aliyu

U susretu 29. kola Supersport HNL-a Osijek i Lokomotiva su odigrali 2-2.

Bila je to odlična utakmica u kojoj je domaćin poveo, Lokomotiva okrenula rezultat, da bi Osijek u završnici izjednačio na 2-2. Domaćin je promašio i kazneni udarac.

Pokretanje videa...

Svjetlosna fasada Opus Arene 02:21

Osijek je rano poveo. Adrian Barišić je u devetoj minuti proigrao Domagoja Bukvića na desnoj strani, uslijedila je povratna lopta za Naila Omerovića koji je idealno ubacio u sredinu, gdje je skočio Ramon Mierez i glavom pogodio gornji lijevi kut nemoćnog Nikole Čavline.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lokomotiva je mogla izjednačiti u 13. minuti. Kombinirali su Luka Stojković i Mateo Marić koji je asistirao Ibrahimu Aliyuu, ali je nigerijski napadač promašio gol. No u 22. minuti je Aliyu sjajno pogodio škaricama za 1-1.

Branimir Cipetić je ubacio s lijevog krila, Aliyu je primirio loptu prsima, a potom "škaricama" pogodio za 1-1.

Osijek: 29. kolo SuperSport HNL-a, Osijek - Lokomotiva

Osijek je u 31. minuti mogao do nove prednosti, međutim Josip Špoljarić nije realizirao kazneni udarac kojeg je skrivio Stojković. Špoljarić je pucao, no "pročitao" ga je Čavlina i sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

U 80. minuti gosti su okrenuli rezultat. Cipetić je ubacio na drugu stativu, Tuci je glavom spustio loptu u kaznenom prostoru za Kulenovića koji je iz blizine pogodio za 2-1.

Osijek: 29. kolo SuperSport HNL-a, Osijek - Lokomotiva

No samo pet minuta kasnije Osijek je izjednačio. Fiolić je dugačkom loptom tražio Miereza, ispred domaćeg napadača do lopte je došao Čavlina, međutim gostujući vratar je napravio veliku pogrešku nespretno odbivši loptu što je Mierez iskoristio pogodivši glavom za 2-2.

Večeras se još sastaju Dinamo i Slaven Belupo, dok će u nedjelju igrati Varaždin - Istra 1961, te Rijeka - Hajduk.

U petak je Gorica na gostovanju pobijedila Šibenik sa 4-0.

Dinamo vodi sa 63 boda ispred Hajduka sa 54 i Osijeka sa 39 bodova. Rijeka i Varaždin imaju po 38 bodova. Lokomotiva je osma sa 34 boda, a zadnje dvije pozicije drže Šibenik (24) i Gorica (23).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 29. kolo 17:00 , Gradski vrt, Osijek
Osijek
Mierez 9', Mierez 85'
2 : 2
Lokomotiva
Aliyu 22', Kulenović 80'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj utakmice u Gradskom vrtu. Osijek je dominirao, stvarao šanse i izgledao jako dobro, ali na kraju je morao spašavati i bod.

Osječani su poveli preko MIereza u 85. minuti, izjednačio je Aliyu spektakularnim škaricama u 22. minuti. Čavlina je obranio penal Špoljariću i skidao zicere Mierezu da bi Kulenović u 80. minuti preokrenuo na 2-2. Ipak, pet minuta kasnije Mierez je postavio konačnih 2-2. 

Osijek za pobjedu ne zna od 29. siječnja kada je slavio protiv Gorice. To se sada odužilo na čak deset utakmica bez pobjede, no i dalje drže treće mjesto. 

86'

Kakva prilika za Lokomotivu! Samo minutu nakon Mierezovog gola, Kulenović je izašao sam pred Malenicu, bio je u šah-mat poziciji, ali golman Osijeka obranio mu je udarac nogom u padu. 

85'

Gooooooooooool! Osijek je izjednačio na 2-2 golom Miereza! Žaper je poslao dugu loptu u peterac Lokomotive, Čavlini se odbila od prsa i sjela kao naručena na glavu Miereza koji ju je poslao u mrežu za 2-2. Puno sreće za Osjećane koji će sada jurnuti po tri boda.

 

82'

Splasnuo je entuzijazam u Gradskom vrtu. Lokomotiva se skroz povukla i čuva rezultat. Osijek ima posjed, ali djeluje grogirano. 

80'

Goooooooooooool! Lokomotiva vodi 2-1 golom Kulenovića! Cipetić je s desne strane ubacio na drugu stativu, Tuci je glavom loptu proslijedio u peterac i to točno na glavu Kulenovića koji je iz same blizine matirao nemoćnog Malenicu. 

Komentari 106