Sport

Komentari 29

Osječka 'kaznionica' oduševila! Šaljemo Europi prekrasnu priču

Osječka 'kaznionica' oduševila! Šaljemo Europi prekrasnu priču

15 TISUĆA DUŠA Porazi su sastavni dio sporta, a poraz Osijeka nije i ne smije se predstavljati kao konačan pad. Zekićevi puleni u uzvratu gristi će za preokret jer Kohorta je zaslužila europsku jesen...

Osijek je nesretno poražen u prvoj utakmici playoffa za Europsku ligu od bečke Austrije. Imali su 1-0, penal za 2-0, ali ta stativa bacila je utakmicu u drugi smjer.

Bečani su cinično uzeli ponuđeno i uz dva prekrasna gola odnijeli doma pobjedu 2-1. Osijek će morati odigrati fenomenalnu utakmicu u gostima za prolazak u skupine i bilo bi prekrasno da toga i dođe. 

Što zbog samog nogometa i sportskog uspjeha, što zbog impresivne Kohorte. Sve su ulaznice za utakmicu protiv Austrije pronašle svoga vlasnika - 15 tisuća ljudi natiskalo se na tribine Gradskog vrta.

Ta informacija stigla je na početku drugog poluvremena putem razglasa, bio je to dodatni poticaj neumornoj Kohorti koja je svoje pulene bodrila od prve do zadnje minute. Bez obzira na rezultat.

Korteo, koreografija, sportsko navijanje bez ijednog incidenta! Baš zato Osijek je zaslužio još tri domaće utakmice u Europi što bi im donijelo izbacivanje Austrije sljedeći četvrtak. 

VIDEO

Taj 'podrum' ili 'kaznionica' kako su Gradski vrt posprdno nazivali isprašeni Nizozemci najljepša je hrvatska nogometna priča koju s ponosom prezentiramo Europi.

Pa neka potraje i sljedeće jeseni, treba nam samo malo sportske sreće...

Najčitaniji članci