Obavijesti

Sport

Komentari 49

Kauboji srušili Ruse: Čudesni Martinović zabio deset golova!

Kauboji srušili Ruse: Čudesni Martinović zabio deset golova!
4

Hrvatski rukometaši su u prvoj utakmici Croatia Cupa slavili protiv Rusije (30-24). Napad je sjajno funkcionirao, a obrana može puno bolje. Igrač utakmice bio je sjajni Ivan Martinović koji je bio nezaustavljiv

Iako bez svojih ponajboljih vanjskih igrača Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, koji su u izolaciji zbog pozitivnih testova na koronavirus, Hrvatska je odmah na početku dvoboja preuzela kontrolu rezultata već do sredine prvog poluvremena stvorila pet pogodaka prednosti (9-4) prvenstveno iznimno raspoloženom Ivanu Martinoviću koji je već do poluvremena postigao čak osam pogodaka.

Pokretanje videa...

Rukometaši uoči Croatia kupa VIDEO

No, zbog slabije igre u obrani Hrvatske, Ivan Pešić, koji je branio u prvih pola sata, ostvario je samo jednu obranu, Rusija je do odlaska na odmor uspjela smanjiti na 15-12.

U nastavku je Hrvatska i dalje mirno kontrolirala rezultat, Rusija se niti jednom nije primaknula na manje od tri razlike, a u 59. minuti je bilo i najvećih sedam razlike (30-23).

Osijek: Hrvatska protiv Rusije u rukometnoj utakmici Croatia Cupa 2022

Priliku na golu u drugom dijelu dobio je 34-godišnji Mate Šunjić koji se istaknuo sa šest obrana među kojima je i jedan sedmerac.

Martinović je utakmicu završio sa 10 golova, pet je dodao Halil Jaganjac, dok su Igor Soroka i Pavel Andrejev postigli po šest pogodaka za Rusiju.

Osijek: Hrvatska protiv Rusije u rukometnoj utakmici Croatia Cupa 2022

Hrvatska i Rusija će u subotu od 16.45 sati odigrati još jednu pripremnu utakmicu.

Hrvatska će na EP, koji će se igrati od 13.do 30. siječnja, nastupiti u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom u Szegedu, dok će Rusija igrati u skupini F s Litvom, Norveškom i Slovačkom u Košicama. Plasman u drugi krug izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Osijek: Hrvatska protiv Rusije u rukometnoj utakmici Croatia Cupa 2022

Na "Croatia Cupu" trebala je nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali je odustala zbog velikog broja igrača zaraženih koronavirusom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
CROATIA CUP 16:45 , GRADSKI VRT, OSIJEK
Hrvatska
30 : 23
Rusija
Sortiranje događaja
60'

Kraj utakmice u Osijeku. Santalov je u posljednjim sekundama smanjio na 30-24 i tako postavio konačan rezultat. 

Hrvatska je oscilirala tijekom utakmice, ali na kraju došla do uvjerljive pobjede. Napad je sjajno funkcionirao, čudesni Martinović je utrpao deset golova, iskazali su se i neki drugi igrači poput Glavaša (četiri gola), Jaganjca (pet golova), ali obrana je mogla biti i bolja.

Falilo je čvrstine i agresivnosti, primili smo jako puno golova s crte što je razbjesnilo izbornika Horvata. No, u konačnici možemo biti zadovoljni. Do prvenstva je ostalo još šest dana, a ne zaboravimo kako smo danas bili bez Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića.

Došli smo do prve pobjede na pripremama nakon poraza od Slovenije, a već sutra nas u Osijeku čeka novi okršaj protiv Rusa. 

59'

Još jedan gol sjajnog Filipa Glavaša koji je iskoristio minute u ovom susretu i pokazao da zaslužuje mjesto na popisu putnika za EP. Hrvatska ima dosad najvećih plus osam. 

59'

Šunjić je u potpunosti zaključao svoj gol. Agresivniji smo u obrani i natjerali smo Ruse na brzopleti šut jer im je prijetio pasivni napad, a Šunjić je to lagano skinuo. 

58'

Egzibicija za još jedan gol Filipa Glavaša. Zabio je cepelin za plus šest i podignuo publiku na noge. 

55'

Bravo, Mate. Rusi su dobili sedmerac, ali Šunjić je to sjajno skinuo. Još pet minuta do kraja, imamo lagodnih plus pet i ako se ne dogodi neko čudo, naši rukometaši će doći do prve pobjede na pripremama nakon poraza od Slovenije. 

Komentari 49