Sport

Komentari 46

Ostaje u sportu: Mila Horvat prelazi na HNS-ovu televiziju?

Dugogodišnja novinarka sportske redakcije HRT-a Mila Horvat nakon odlaska s Prisavlja mogla bi raditi na novom projektu televizije Hrvatskog nogometnog saveza

Sportska novinarka HRT-a Mila Horvat (34) krajem godine trebala bi otići s nacionalne dalekovidnice nakon 13 godina uspješnog rada, a njeno novo odredište zasad nije poznato. No čini se da ipak neće tako daleko od sporta ni nogometa.

Prema pisanju Večernjeg lista, Mila bi se mogla priključiti ekipi televizije Hrvatskog nogometnog saveza koja bi svjetlo dana trebala ugledati nadolazeće godine. Društvo bi joj trebao činiti bivši kolega s HRT-a Ivan Blažičko.

HNS-ova televizija bi se isprva koncentrirala na prenošenje događaja za koje prava nisu prodana, poput utakmica mladih reprezentacija, futsala te Druge i Treće HNL. U tijeku su posljednje pripreme oko platforma za prikazivanje i kadrova.

"Hrvatski nogometni savez svakoj utakmici hrvatske reprezentacije pristupa sa željom da je prikaže što većem broju navijača putem malih ekrana. Dokaz tome je i HNS-ov plan da uskoro krene s emitiranjem Hrvatske nogometne televizije, platforme na kojoj će se moći pratiti nastupi svih hrvatskih reprezentacija", priopćio je HNS nakon peripetija oko prijenosa prijateljske utakmice protiv Rusije čija su prava prodana kabelskoj televiziji ArenaSport.

Službene potvrde o medijskom transferu Mile Horvat i Ivice Blažička na HNS-ovu televiziju još nema, a moglo bi je biti početkom sljedeće godine. No sasvim je sigurno, sport na HRT-u bez popularne diplomirane novinarke neće biti isti.

Najčitaniji članci