Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Ostajem čvrsto na zemlji, ali sad više vjerujem u svoju igru'

'Ostajem čvrsto na zemlji, ali sad više vjerujem u svoju igru'
1

Dobio sam ono što sam tražio prije početka Roland Garrosa: ostvariti nekoliko pobjeda u nizu i steći samopouzdanje dobivanjem mečeva, rekao je Marin Čilić

VIDEO

Gotovo besprijekornom igrom u prva tri kola najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je osminu finala Roland Garrosa i ulazak u drugi tjedan drugog Grand Slama sezone, što mu nije uspjelo još od 2010. Međugorac je za dva sata i sedam minuta svladao 23. nositelja, Argentinca Leonarda Mayera, 6-3, 6-2, 6-4.

- Impresivno je, ali želim ostati na zemlji. Sljedeći će mečevi sigurno biti teži, a protivnici zahtjevniji. Jako je pozitivna stvar što ću biti potpuno svjež na ulasku u drugi tjedan - rekao je Marin nakon meča i dodao:

- Veseli me što sam i danas igrao jako dobro i konstantno od početka do kraja meča. Servis je funkcionirao dosta dobro i moram priznati da sam dobio i ono što sam tražio, što mi je bio prioritet prije početka Roland Garrosa: ostvariti nekoliko pobjeda u nizu i steći samopouzdanje dobivanjem mečeva. Sad sam puno samouvjereniji i više vjerujem u svoju igru, što je ogromna stvar za sljedeće nastupe.

Iako je u drugom setu Mayer krenuo breakom, Marin je zaredao trima osvojenim gemovima na servis protivnika i nije dopustio da se meč zakomplicira.

- Mogao bih izvući nekoliko stvari koji su strašno bitne u današnjem meču. Od sredine prvog seta osjećao sam da počinjem igrati stvarno vrhunski, uspio sam spasiti nekoliko break-lopti pred kraj prvog seta. Nakon toga osjećao sam da potpuno kontroliram igru. Na žalost, izgubio sam nekoliko gemova u drugom setu, ali na neki me način to i probudilo i dalo mi motivaciju za sljedeće gemove. Od tog sam trenutka odigrao gotovo bez greške.

Sljedeći Marinov protivnik u borbi za četvrtfinale bit će sedmi nositelj David Ferrer (Španjolska) koji se vratio iz minusa 2-1 u setovima i pobijedio Simonea Bolellija (Italija) 6-3, 1-6, 5-7, 6-0, 6-1. S Ferrerom je Marin igrao četiri puta, a Španjolac je slavio u njihovom zadnjem meču na zemlji, ujedno i jedinom, ali bilo je to još 2010. u Madridu.

- Za Ferrera znamo da je jedan od najtežih protivnika na zemlji, pogotovo na Roland Garrosu. To je igrač koji ništa ne daje, sve se mora zaraditi u svakom poenu. Za mečeve na tri dobivena seta definitivno je veliki izazov. Mislim da moram biti opet biti koncentriran na svoju igru, ne razmišljati previše o njemu i, naravno, dati sve od sebe. Spreman sam fizički i nadam se da mogu doći do pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti