Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Ostavili smo iza sebe svjetske velesile. Ovo je strašan rezultat'

'Ostavili smo iza sebe svjetske velesile. Ovo je strašan rezultat'
3

Ovo su svi prave ljudine i prijatelji, poštujemo se svi od prvog do zadnjeg i tako ćemo nastaviti, rekao je Ivan Barbić nakon što je Hrvatska U-19 na rukometnom Euru u Varaždinu izgubila u finalu

VIDEO

Mnogi od navijača s kojima smo razgovarali nakon utakmice nisu krili razočaranje rezultatskim potopom u utakmici protiv Njemačke koja je osvojila zlato pobjedom nad Hrvatskom 34-20, poraz nisu shvatili tragično. Uglavnom su govorili da je srebro zlatnog sjaja i da je to veliki uspjeh.

Treba se podsjetiti da Njemačka ima rukometaša koliko Hrvatska stanovnika. Njih je 82 milijuna. No ni to ne bi bio problem kad bi se u našoj zemlji sustavno ulagalo u sport, koji je, kako je kazala jedna bivša rukometašica totalno neorganiziran. Misli da su sportaši jedine svijetle točke kojima se možemo ponositi i više nego ravnopravno nositi sa svim svjetskim velesilama. 

Pokretanje videa...

Hrvati U19 slave ulazak u finale VIDEO

- Danas nikako nismo uspjeli, Nijemci su bili bolji u svakom segmentu rukometne igre i zasluženo su odnijeli naslov prvaka Europe. Mi možemo biti jako sretni i ponosni na sve dečke. Ostavili smo iza sebe svjetske velesile u rukometu Francusku, Dansku, Portugal, Norvešku... Apsolutno je cijela Europa iza nas. Nijemci su bili bolji i treba im čestitati na tome - rekao je izbornik Hrvatske Krešo Ivanković i dodao:

- Lino Červar rekao je na početku priprema: "Dečki, bez velikog odricanja nema ni velikog rezultata". Mislim da je ovo strašno velik rezultat za hrvatski rukomet i nadam se da će još biti bolje u budućnosti. Dečke krasi pobjednički mentalitet, duh i zajedništvo koje imamo od prvog dana. Svaki je dan bio prekrasan s njima.

Što reći o mladićima koji su sve dali od sebe, ali protiv jačih, a to su Nijemci nije išlo. Slovenci s kojima smo razgovarali su nam rekli kako su zadovoljni i drvenom“ medaljom. Riječima bolje četvrti nego peti. Neki od komentara naglašavaju da smo se mi i Slovenci potrošili u petak u međusobnom susretu.  

- Vi Hrvati kao i mi Slovenci imali ste snage u borbi za zlato i broncu samo nekih 20-ak minuta, ali su jedni i drugi ostavili srce na parketu - kazala nam je navijačica iz Celja, od kud je došao najveći broj iz Dežele.  

Atmosfera u dvorani i oko nje bila je na sjajnoj razini. Pljeskalo se, navijalo iz sveg grla i kad su momčadi rezultatski tonule. Za vrijeme intoniranja himni nije bilo nikakvog fućkanja, već su svi poput jednog ustali i tek su sjeli nakon intoniranja himni. Nije se pitalo tko je tko stoji ispod koje zastave. Doista s ponosom možemo kazati hvala svima a posebno našim navijačima koji su ipak bili najbrojniji.

- Čestitam svim dečkima. Izgubili smo, nije neki osjećaj, ali pod dojmom sam ovog poraza koji nas je dotukao. Ovo su svi prave ljudine i prijatelji, poštujemo se svi od prvog do zadnjeg i tako ćemo nastaviti. Čestitke navijačima, bili su odlični cijeli turnir, pogotovo u polufinalu i finalu. Drago mi je što su se vratili na tribine - rekao je Ivan Barbić, najbolji igrač Hrvatske.

I kad su nas Nijemci rezultatski utapali, navijači su prepoznali želju i htijenje mladića na parketu i iz sveg glasa uz pratnju bubnjeva i truba nisu sustajali. I na kraju dok je svirala pobjednička himna, nitko nije sjedio na svojim stolicama, što najviše veseli jer se stvara pozitivna atmosfera koja govori da sport spaja, a ne razdvaja ljude. 

- Igrali smo dobar rukomet, ali je u finalu nestalo snage. Možda prevelika želja. Nestalo je i koncentracije, pali smo, ali mogu reći da ćemo se sigurno vratiti još jači. Imamo još dva velika turnira i nadam se da ćemo opet biti u ovakvoj situaciji. Svaka čast navijačima, bili su uz nas svih 40 minuta, nisu prestajali ni kad nije išlo, kao danas. Stvarno im svaka čast - kazao je golman Matej Mandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani