Obavijesti

Sport

Komentari 3

Osvajači Kupa počeli pripreme: Za Europu će trebati pojačanja!

Osvajači Kupa počeli pripreme: Za Europu će trebati pojačanja!
6

Već u 3. pretkolu nas vjerojatno očekuju klubovi koji su protiv nas favoriti, a do plasmana u skupine još treba proći play-off... Dakle, za Europu treba pojačanja, kaže kapetan Gorgon

VIDEO

Drugi klub u Hrvatskoj, osvajači Kupa 2019. počeli su s pripremama. Na riječkih sparnih 30 stupnjeva šefu Igoru Bišćanu na prvu su se prozivku javila 23-ojica igrača.

Pokretanje videa...

Bišćan 01:13

Opravdano su odsutni Sluga, Lončar i Velkovski koji su imali ljetne reprezentativne obveze i Murić kojeg tek čeka Euro sa Gračanovim U-21 Vatrenima. Zbog ozljeda početak priprema propuštaju ili za početak smanjenim intenzitetom rade Puljić (trbušni zid), Escoval (slijepo crijevo) i mladi Braut (peta).

Prvoj su momčadi priključeni Tomislav Turčin (22) te Noel Bilić (16) i Daniel Štefulj (21) sa posudbe iz slovenskog Krškog. Bilić i Štefulj su ljevaci, dakle igrači za pozicije koje je i Bišćan označio deficitarnima (lijevi obrambeni bočni u 4-1-4-1 ili lijevi vezni u 3-4-2-1 sustavu).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jaki smo, ali...

- Bilo bi sjajno da svi ostanemo na okupu, ali i kada bi tako bilo mislim da nam trebaju neka pojačanja za Europu - govori kapetan Alexander Gorgon koji je nedavno potpisao novi četverogodišnji ugovor s Rijekom.

- Mi sa Europskom ligom startamo 8. kolovoza, u trećem pretkolu i već tada nas vjerojatno očekuju klubovi koji su protiv nas favoriti, a do plasmana u skupine još treba proći play-off... Jaka smo, dobra momčad, ali za veliki europski rezultat treba još više - misli Gorgon.

Rijeka: Pripreme nogometaša HNK Rijeka za novu sezonu

Bijeli će trenirati na svojoj Rujevici, odigrati dvije pripremne utakmice (22. i 29. lipnja sa slovenskim momčadima Bravo i Celje) pa 2. srpnja kreću na Kranjsku Goru gdje ih čekaju još dvije provjere: 5. srpnja sa Sočijem (2x70 minuta) te 9. srnja vjerojatno s Hapoelom.

Nakon deset dana u Sloveniji po povratku će se ići direktno za Zagreb gdje Rijeka i Dinamo 13. srpnja igraju Superkup kao uvod u novu sezonu. Ždrijeb za treće pretkolo EL na rasporedu je 22. srpnja, a Rijekini zasad poznati mogući suparnici su Glasgow Rangers, Trabzonspor, Austria, Vitoria Guimaraes...

Čolak ostaje u Rijeci!

- Kako čujem dogovor o Čolakovom ostanku je takorekuć postignut (700.000 € odštete Hoffenheimu, nap.a.), ostali su još samo neki detalji, a dovođenja novih igrala će kao uvijek ovisiti o tome hoće li se u ovom prijelaznom roku nekoga prodati. Ja bih volio dobiti opciju više na lijevom boku. Zato smo i priključili Štefulja i Bilića o kojem sam čuo puno toga dobroga tj. da je najbolji igrač svog godišta na poziciji lijevog bočnog - rekao je trener Igor Bišćan ponovivši, sada već klasične riječke ambicije za slijedeću sezonu:

- U HNL-u osigurati europsku poziciju sa što višim plasmanom, a u Kupu i Europi otići što se dalje može. Sada me po drugi put čekaju europske utakmice kao trenera. Sa Olimpijom sam dvaput izgubio od Finaca, sa Rijekom idem po pobjede - rekao je Bišćan koji je prvi trening na pomoćnom terenu Rujevice odradio sa 23-ojicom igrača:

Počeli pripreme: Acosty, Bilić, Bušnja, Capan, Čolak, Gorgon, Halilović, Kvržić, Lepinjica, Mamić, Nwolokor, Pandur, Pavelic, Pavičić, Prskalo, Punčec, Raspopović, H.Smolčić, Štefulj, Tomečak, Turčin, Vuk i Župarić.
Nedostaju:Murić (U-21 Euro), Sluga, Lončar, Velkovski (tjedan dana odmora više zbog ljetnih reprezentativnih obveza), Puljić, Escoval, Braut (ozlijeđeni)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje