Sport

Komentari 19

Osvojila srebro za Australiju: Hrvatski geni mi pomažu, uzor mi je Blanka! Volim Korčulu...

Osvojila srebro za Australiju: Hrvatski geni mi pomažu, uzor mi je Blanka! Volim Korčulu...

Moja baka pomogla je puno u mom odgoju, tako da svaki dan jedemo hrvatsku hranu, pričamo s našim rođacima na telefon i tako sam zapravo prigrlila hrvatsku kulturu, rekla je Nicola McDermott

Australska hrvatskih korijena Nicola McDermott osvojila je srebro u skoku u vis. Preskočila je 202 centimetra u Tokiju i postavila rekord Oceanije.

Athletics - Women

Svoje hrvatske korijene McDermott 'vuče' s otoka Korčule, a razotkrila ju je, ni manje ni više nego hrvatska glazbena diva - Meri Cetinić! Cetinić je na svom Facebook profilu podijelila vijest o australskoj atletičarki i tako privukla pozornost.

Athletics - Women

- Djevojačko prezime moje majke je Marinović, a njeni roditelji su rođeni i odrasli su u Blatu na Korčuli. Preselili se u Sydney nakon Drugog svjetskog rata zbog novih prilika koje je Australija tad imala. Moja baka pomogla je puno u mom odgoju, tako da svaki dan jedemo hrvatsku hranu, pričamo s našim rođacima na telefon i tako sam zapravo prigrlila hrvatsku kulturu dok živim u Australiji. Jako sam povezana sa svojim korijenima - pričala je McDermott još prošle godine za croatiaweek.

Prvi put je rođake posjetila 2016., a od tad to radi češće:

- Bliska sam s rodbinom u Prigradici koja je blizu Blata. Volim to mjesto. Vjerujem da hrvatski geni daju puno prednosti u mnogo sportova zbog visine, no mislim i da hrvatski način života daje puno dobrog sportašima. Učiš se naporno raditi, cijeniti obitelj i poštivati zajednicu iz koje si. 

Jedan od uzora joj je Blanka Vlašić, a za croatiaweek je prošle godine rekla kako ju još nije upoznala te je na kraju nadodala: Cilj je olimpijska medalja! 

Cilj je uhvatila...

 

Najčitaniji članci