Obavijesti

Sport

Komentari 14

Obećao ga sinu, a on poginuo: Hrvat u suzama slavio naslov

Obećao ga sinu, a on poginuo: Hrvat u suzama slavio naslov
4

Trenernovog meksičkog prvaka davno je svom sinu Farydu obećao kako će jednog dana osvojiti naslov prvaka na klupi Monterreyja čiji je dječak bio veliki navijač. Nažalost, dječak tu radost nije doživio...

VIDEO

Nogometaši Monterreyja osvojili su naslov meksičkog prvaka nakon što su u dvije finalne utakmice bili bolji od Americe, a za njihovog trenera Argentinca Ricarda Antonia Mohameda Matijevića (49) bio je to poseban trenutak u životu.

Naime, trener libanonskog, sirijskog i hrvatskog porijekla je davno svom sinu Farydu obećao kako će jednog dana osvojiti naslov prvaka na klupi Monterreyja čiji je dječak bio veliki navijač.

Liga MX - Final - Second Leg - America v Monterrey

Nažalost, tijekom svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine, tada devetogodišnji Faryd je poginuo u prometnoj nesreći, dok je Antonio Mohamed, ili "El Turco" (Turčin), kako ga zovu u Argentini, zamalo ostao bez noge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obećanje je ispunio 13 godina nakon nesreće osvojivši naslov prvaka nakon velike drame. Nakon što su obje finalne utakmice završile rezultatom 2-1, Monterrey je osvojio titulu boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Mohamed, kojem je hrvatsko prezime Matijevich s majčine strane, nije mogao suspregnuti emocije nakon što je vratio trofej Monterreyu i tako ispunio obećanje svom pokojnom sinu. Dok su njegovi pomoćnici slavili i skakali, "Turčin" je briznuo u plač držeći u rukama krunicu kao uspomenu na sina.

- U trenutku vam se život može promijeniti. Od tog trenutka se moj život promijenio. Pokušavam osloboditi tu bol, transformirati je u pozitivnu energiju, kazao je Mohamed otkrivši kako nakon nesreće živi u stalnim epizodama depresije i razmišljanjima o mirovini.

- Svi iza sebe imamo povijest boli, ali moram uživati ​​u svojoj djeci, životu i gledati pozitivno naprijed.

Tijekom igračke karijere dvije je godine igrao za Fiorentinu, te niz južnoameričkih klubova. Upisao je samo četiri nastupa za Argentinu, ali je u dresu "Gauča" osvojio Copa America 1991. godine. Dvije godine je igrao za Monterrey i tada je obećao sinu kako će se jednog dana vratiti na stadion "El Gigante de Acero". 

Vratio se 2015. i tri godine je vodio klub, ali nije uspio osvojiti naslov prvaka premda je prije toga bio prvak na klupi Americe i Tijuane. Prošle godine nakratko se okušao i u Europi, šest mjeseci je vodio Celtu iz Viga, ali je dobio otkaz. 

Nakon kratkog izleta u Celtu i Huracan ponovno je ove sezone sjeo na Monterreyevu klupu. Na nedavnom klupskom svjetskom prvenstvu u polufinalu je dobro namučio Liverpool. Monterrey je do sudačke nadoknade držao 1-1, a tada je Roberto Firmino zabio za pobjedu "Redsa".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener