Sport

Komentari 2

Osvojio zlato na Panameričkim igrama: Dobio jaja, ulje i prašak

Osvojio zlato na Panameričkim igrama: Dobio jaja, ulje i prašak

Kubanski boksač Ronis Alvarez osvojio je zlato na Panameričkim igrama, a država ga je nagradila s osnovnim životnim potrepština zbog čega su se brojni Kubanci iskazali nezadovoljstvo

Kuba je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila 15 medalja od čega je sedam zlatnih, tri srebrnih i pet brončanih. Većinu su osvojili boksači s obzirom na to da je ovaj sport na Kubi desetljećima najuspješniji. 

Naime, na društvenim mrežama počele su kružiti fotografije kubanskog sportaša koji nije prisustvovao Igrama, ali je sudjelovao na Panameričkim igrama u Meksiku. 

Riječ je o Ronisu Alvarezu koji je osvojio zlatnu medalju na spomenutim Panameričkim igrama za mlade, a država ga je za postignuti uspjeh nagradila najosnovnijim životnim namirnicama. 

Na Facebook profilu pojavila se fotografija na kojoj Alvarez pozira s obitelji, a ispred njih se nalaze jaja, ulje, povrće, deterdžent i ostale živežne namirnice. 

Većina Kubanca iskazala je negativno mišljenje o tome kako država postupa prema sportašima koji donose velike rezultatske uspjehe i predstavljaju zemlju na najvećim svjetskim pozornicama.