Obavijesti

Sport

Komentari 24

Otišao je još jedan Dinamov velikan: 'Zatekli ste me, šokiran sam. Ne znam uopće što reći...'

Otišao je još jedan Dinamov velikan: 'Zatekli ste me, šokiran sam. Ne znam uopće što reći...'

Pa nedavno smo ostali bez Slavena Zambate, Krasnodara Rore i Zlatka Škorića, a evo sada nas je napustio i Štef Lamza. Ne mogu uopće doći do riječi, rekao nam je legendarni igrač Dinama Marijan Čerček

VIDEO

Prije dvije godine su nas u kratkom vremenu napustili Krasnodar Rora i Slaven Zambata, no nažalost, siječanj 2022. godine donio je novu crnu vijest. Otišao je još jedan velikan iz legendarne Dinamo generacije '67.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo je legendarni Stjepan Lamza

Pokretanje videa...

Umro legendarni Stjepan Lamza 00:52

Legendarni nogometaš Dinama Stjepan Lamza preminuo je u 82. godini života. Lamza je jedan od najboljih igrača u Dinamovoj povijesti, a u svoje vrijeme bio je jedan od najboljih igrača na svijetu. Bio je nogometni španer, romantik i miljenik navijača te dio povijesne generacije 'modrih' koja je 1967. godine srušila Leeds i osvojila Kup velesajamskih gradova. To je Dinamu i danas jedini trofej iz europskih natjecanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Umro legendarni igra? Dinama Stjepan Lamza

Lamza je već neko vrijeme bio u jako lošem stanju, a preminuo je u bolnici. Vijest o smrti šokirala je njegovog bivšeg suigrača Marijana Čerčeka. 

- Uh, ne nisam znao, zatekli ste me sad s ovom tragičnom viješću. Šokiran sam, bili smo dugi niz godina veliki prijatelji, jako smo se puno družili. Pa nedavno smo ostali bez Slavena Zambate, Krasnodara Rore i Zlatka Škorića, a evo sada nas je napustio i Štef Lamza. Ne mogu uopće doći do riječi - rekao nam je Čerček. 

Zagreb: Okupljanje stare mom?adi Dinama koja je osvojila Kup Velesajamskih gradova

Bio je u sjajnim odnosima s legendarnim Lamzom. Nije mogao doći do riječi. 

- Oprostite, vi ste mi prvi prenijeli ovu informaciju, ne znam uopće što reći, šokiran sam. Pa mi smo toliko godina bili zajedno, stvarno smo bili veliki prijatelji. Ma gledajte, svi smo mi znali da Štef nije dobro, da je čovjek bolestan, ali opet ova me vijest sada potpuno šokirala.  

Javio nam se i Branko Gračanin, još jedan član legendarne generacije koji je dijelio svlačionicu s Lamzom.  

- A joj, šta sada pametno mogu reći, stvarno ne mogu previše pričati. Ovo je za sve nas veliki šok, iako je sve nekako pokazivalo na to da nažalost neće još dugo izdržati. Ali, znate kakav je bio naš Štef, fizički daleko iznad svih nas, valjda smo svi nekako mislili da će on izdržati još barem 20 godina - poručio nam je Branko Gračanin, pa dodao:

- Joj, znate kaj će mi zauvijek ostati u glavi oko Štefa Lamze? Igrali smo u Zagrebu utakmicu protiv Hamburga, svi smo bili već dan ranije u karanteni na stadionu. Ne znam zašto tada nismo bili u nekom hotelu, sjećam se da smo bili baš na stadionu. I mi tak, dva dana pričamo o toj velikoj tekmi, a onda dođe Štef i na sam dan utakmice me onak trkne i pita 'A s kim mi to danas igramo?'. Mi smo svi popadali na guzice, suze su nam išle od smijeha, evo i dan danas se sjetim te anegdote.

Zagreb: Godišnja skupština Dinama

Na legendarnoj utakmici polufinala Kupa velesajamskih gradova protiv Eintrachta, Dinamo je lovio zaostatak od 0-3 iz prve utakmice. Lamza je odigrao maestralno, vjerojatno najbolju utakmicu u karijeri i Dinamo je pobijedio 4-0.

Sisak: Bad Blue Boys oslikali mural posvećen Stjepanu Lamzi

Jedan od najboljih Dinamovih igrača u povijesti poznat je i po izjavi da bi radije prosio pred zagrebačkom katedralom nego igrao u Crvenoj zvezdi. Bio je toliko zaljubljen u Dinamo da za njega nije postojao drugi klub. Za Dinamo je igrao od 1960. do 1967. i do danas je ostao jedan od najboljih igrača u povijesti, a oni stariji kažu da je u tim godinama bio jedan od najboljih na svijetu. 

S 'modrima' je osvojio 2 nacionalna kupa ('63 i '65) te Kup velesajamskih gradova 1967. Za Dinamo odigrao 186 službenih utakmica i zabio je 36 golova. Karijeru u silnom igračkom usponu prekinula je ozljeda zbog nesretna pada nakon njegove najbolje igre u polufinalu Kupa velesajamskih gradova protiv Eintrachta iz Frankfurta (4:0).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u