Obavijesti

Sport

Komentari 25

Otišao je najveći ikad na klupi Rijeke: Vrijeme je za naklon!

Otišao je najveći ikad na klupi  Rijeke: Vrijeme je za naklon!
1

Na klupi Rijeke proveo je 2048 dana, što ga čini najdugovječnijim trenerom u HNL-u. Klub s Kvarnera vodio je u 274 utakmice, od čega 201 u domaćem prvenstvu. Ostvario je impresivne 122 pobjede...

VIDEO

Vladao je Rijekom pet i pol sezona, osvojio je povijesni, prvi naslov prvaka Hrvatske, dvaput osvojio Hrvatski kup, a jednom i Superkup, vratio je navijače na tribine Kantride, a onda i Rujevice. Sve je to djelo jednog čovjeka - Mariborčanina Matjaža Keka.

Prije nego što je poveo treći najveći hrvatski nogometni klub, Kek je svoju igračku karijeru počeo u rodnom Mariboru, zatim je kao stoper igrao po Austriji, a tamo gdje je počeo, svoju je karijeru na terenu i završio.

Tada je počela ona uz teren, a gdje drugdje nego u Mariboru, s kojim je osvojio tri naslova prvaka Slovenije. Kasnije je preuzeo i slovensku nacionalnu vrstu, s kojom se plasirao na SP u Južnoafričkoj Republici. 

Godinu dana bio je bez angažmana, a onda je u veljači 2013. godine stigao u Rijeku, koja se strašno mučila u HNL-u. Bio je to znak da za Rijeku stižu bolji dani, počevši od prve utakmice s Interom (2-1). Startao je s četiri pobjede, a do kraja sezone skupio ih je šest (srušio je i Hajduk na Poljudu), uz jedan remi i četiri poraza.

Sljedeće sezone uhvatio je pravi zamah, treći put u povijesti kluba završio je drugi u prvenstvu, a Dinamu je oduzeo druge dvije najveće titule te godine - Kup i Superkup, što je bila jedna od najuspješnijih sezona za klub s Kvarnera.

Svoj najveći uspjeh Kek je ostvario pretprošle sezone, kada je Rijeka pod njegovom palicom prvi put postala hrvatski prvak. Čak 31 utakmicu Kek je bio neporažen, vodio je ljutu borbu s Dinamom (izmijenili su pobjede 5-2), ali na koncu je podignuo taj pehar. 

Prošlu sezonu Kek je zaključio na drugom mjestu, no stvari su se počele mijenjati ove jeseni. Nestalo je tu kemije među trenerom i igračima, šest kola Rijeka je bila bez pobjede i Kek je zaključio da je pravo vrijeme za odlazak.

Na klupi Rijeke proveo je 2048 dana, što ga čini najdugovječnijim trenerom u HNL-u. Klub s Kvarnera vodio je u 274 utakmice, od čega 201 u domaćem prvenstvu. Ostvario je impresivne 122 pobjede, uz gol razliku +217. 

Dugih pet i pol godina držao je taj klub na okupu, 'stvorio' desetke igrača, koji su se u najmanju ruku ravnopravno nosili s 'velikim facama', Dinamom i Hajdukom. No svemu jednom dođe kraj, a samo veliki ljudi znaju prepoznati kada je vrijeme za to. Jedan od njih je i Matjaž Kek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve