Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Otišao sam u Real jer mi je Carragher rekao da neću igrati'

'Otišao sam u Real jer mi je Carragher rekao da neću igrati'
2

Sjećam se da nisam mogao spavati uoči predstavljanja u Realu. Običaj u Realu i Barceloni je da novi igrač na predstavljanju dobije loptu i pokaže trikove s njom, a ja sam ih nabijao na tribine, kazao je Owen...

VIDEO

Englez Michael Owen (40) bio je početkom 2000-ih jedan od najboljih igrača na svijetu. Godine 2001. osvojio je Zlatnu loptu u strašnoj konkurenciji koju su činili Raul i Oliver Kahn i samo mu je nebo bilo granica.

Dominirao je u Liverpoolu od 1997. do 2004. godine zabio čak 158 golova u 297 utakmica. Bio je strašno ubojit napadač, okretan i eksplozivan i neuhvatljiv za brojne stopere. To su sve snimili i iz Real Madrida te ga 2004. godine doveli za 12 milijuna eura.Trebao je činiti s Ronaldom jedan od najubojitijih napadačkih dueta, ali nije se sve razvilo onako kako je očekivao.

Zabio je 16 golova u 45 utakmica, ali to je bilo preslabo za čelnike Reala koji su ga odmah 2005. godine prodali u Newcastle za 25 milijuna eura. 

Pixsell

Nakon 16 godina, Owen je otkrio zašto je napustio Liverpool. I kako to inače bude, baš te 2005. Redsi su osvojili Ligu prvaka koja je Owenu ostala nedosanjani san.

- Bilo smo u Americi s Liverpoolom na pripremama i tada je za trenera došao Rafa Benitez. Jedne večeri me agent nazvao i rekao mi da me želi dovesti u Real. Sa mnom u sobi je bio Jamie Carragher i pričali smo o tome što bih trebao napraviti. On mi je rekao da ne idem u Real jer neću igrati. Otišao sam samo kako bih mu pokazao da nije u pravu - kazao je ovaj engleski napadač koji se umirovio 2013. godine u dresu Stoke Cityja.

I pogađate? Vrijeme provedeno u Realu mu je najgore u karijeri. Zabio je samo 16 golova i to kada je bio na vrhuncu moći.

- Sjećam se da nisam mogao spavati uoči predstavljanja u Realu. Običaj u Realu i Barceloni je da novi igrač na predstavljanju dobije loptu i pokaže trikove s njom, a ja nisam dobar u tome i bio sam jako nervozan. Nisam znao što napraviti. Kad sam se pojavio pred navijačima, dali su mi loptu, a ja sam je nabio na tribine. Dali su mi još jednu, ja sam i tu nabio. Dali su mi još tri-četiri lopte, sve sam ih napucao navijačima. Moja sreća je bila što nitko nije znao što mi je cilj i to mi je prošlo.

REUTERS

Nakon Madrida uputio se u Newcastle gdje je zabio 30 golova u 79 utakmica, ali daleko je bio od svoje prave forme. Više od 300 dana propustio je zbog ozljede i bilo je jasno da to nikada neće biti stari Owen. Zadržao se sve do 2009. kada je otišao u Manchester United, ali tamo nije ostavio veći trag. 2012. otišao je u Stoke gdje je i završio karijeru.

Soccer - Barclays Premier League - Newcastle United v Liverpool - St James

Mnogi se s pravom pitaju što bi bilo da se Michael Owen nije zainatio te vruće američke noći i da je ostao u Liverpoolu. U Real je došao kao jedan od najboljih svjetskih nogometaša, ali nije se snašao u ambijentu i pritisku na Santiago Bernabeuu s kojim se morate nositi ako želite igrati za Real. 

U Newcastleu je u početku podsjećao na stare dane, ali onda je 2007. godine teško ozlijedio koljeno i bilo je jasno da je njegova ozbiljna karijera gotova, problemi s ozljedama nastavili su se i u Manchesteru.

Osvojio je Premier ligu s Unitedom 2011. godine, tri Liga kupa, jedan FA kup, ali daleko je to onoga što je ova engleska mašina za golove morala osvojiti.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'