Obavijesti

Sport

Komentari 1

Otvaranje Paraolimpijskih igara u Tokiju: Zastavu nosi Mikela Ristoski, bit će i afganistanska

Otvaranje Paraolimpijskih igara u Tokiju: Zastavu nosi Mikela Ristoski, bit će i afganistanska

Hrvatsku će predstavljati 22 sportaša u osam sportova, a na otvorenju bi prvi put trebao biti i predsjednik MOO-a Thomas Bach. Paraolimpijske igre trajat će do 5. rujna

VIDEO

Više od 4500 sportaša iz 163 države od ovog utorka do 5. rujna borit će se za 539 kompleta medalja u 22 sporta na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. U 13 sati po srednjoeuropskom vremenu počinje ceremonija otvorenja (HTV 2).

Hrvatsku će zastavu na mimohodu nositi aktualna paraolimpijska pobjednica u skoku u dalj, Puljanka Mikela Ristoski (31).

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvati na otvaranju OI

Pokretanje videa...

Hrvatska na otvorenju OI 01:19

Ona će naslijediti Roka Mikelina Oparu (Barcelona 1992.), Anu Sršen (Atlanta 1996.), Dragana Rakića (Sydney 2000.), Mihovila Španju (Atena 2004.), Mariju Iveković (Peking 2008.), Darka Kralja (London 2012.) i Branimira Budetića (2016.) kao stjegonoša.

Predstavnika Afganistana neće biti, ali zastave ipak hoće kao izraz solidarnosti sa sportašima kojima je onemogućen nastup. Dvoje sportaša ispunilo je normu, ali zbog talibanske blokade nisu mogli napustiti zemlju.

Tokyo 2020 Paralympic flame lighting ceremony in Tokyo

Igre će otvoriti japanski car Naruhito (61), kao što je učinio i za Olimpijske igre, no tamo neće biti japanske carice Masako zbog epidemioloških. Predsjednik Međunarodnoga olimpijskog odbora Thomas Bach trebao bi stići nakon što je u Riju propustio otvaranje.

Gledatelja neće biti kao ni na Olimpijskim igrama zbog izvanrednog stanja koje u Tokiju traje od 12. srpnja. U nedjelju je glavni japanski grad imao 5534 nova slučaja zaraze korona virusom, što je 700 više nego u istom terminu tjedan dana ranije.

Hrvatsku predstavlja 22 paraolimpijaca u osam sportova: atletici, boćanju, judu, plivanju, stolnom tenisu, streljaštvu, taekwondou i paratriatlonu. Oni će pokušati podebljati kolekciju od pet zlata, pet srebra i devet bronci s dosadašnjih Igara.

Hrvatska na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

  • atletika: Ivan Katanušić, Miljenko Vučić, Matija Sloup, Mikela Ristoski, Zoran Talić, Deni Černi, Velimir Šandor, Marijan Presečan, Ana Graečak, Vladimir Gašpar
  • boćanje: Davor Komar
  • judo: Lucija Brešković
  • paratriatlon: Antonio Franko
  • streljaštvo: Damir Bošnjak
  • plivanje: Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Tomi Brajša, Paula Novina
  • stolni tenis: Anđela Mužinić, Pavao Jozić, Helena Dretar Karić
  • taekwondo: Ivan Mikulić

POGLEDAJTE VIDEO: MICHAEL JORDAN NA JET SKIJU U DALMACIJI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda