Obavijesti

Sport

Komentari 42

Otvoren natječaj 'I ja želim biti izbornik hrvatskih rukometaša'

Otvoren natječaj 'I ja želim biti izbornik hrvatskih rukometaša'

Ja sam pravi izbornik, kaže Perkovac, a Obrvan kontrira: ‘Vrijeme je da ja budem izbornik’. Javila su se i dva stranca. Dobro je da nas cijene, ali je li pravi način da se javljaju preko medija?

VIDEO

Osoba A, predstavite se: "Ja sam najbolji izbornik Hrvatske". Osoba B: "Ja sam najbolji izbornik Hrvatske". A osoba C, vi ste? "Najbolji izbornik Hrvatske."

Tako su staroj "Kviskoteci" na pitanje Olivera Mlakara odgovarali gosti u igri detekcije. Otvoreni natječaj, nazovimo ga tako, za izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, podsjeća na legendarnu "Kviskoteku".

Pokretanje videa...

Rukomet 00:57

- Horvata treba smijeniti, vraćam se kući, u Hrvatsku, i želim biti izbornik - rekao je Goran Perkovac (60) u razgovoru za 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije Perkovac praktički ni stigao završiti rečenicu, a već se javio Ivica Obrvan (56), također jedan iz plejade rukometnih trenera koji nikad nisu bili izbornik.

- Osjećam se spremno, imam kvalitetu, ne zaostajem ni za kojim kandidatom i mislim da je vrijeme za mene - izjavio je Obrvan za Sportske novosti.

Naravno, tu je i Slavko Goluža (51), koji je već bio izbornik, a trenutno je trener PPD Zagreba. Pitate li Golužu, i on će reći da je provjereno i pravo rješenje za izbornika Hrvatske.

Main Round - Croatia v Belgium

Naravno, nisu ni stranci iznimka, pa se tako Hrvatskoj nudio Španjolac Juan Carlos Pastor (54), a kandidaturu je istaknuo i Francuz Patrice Canayer (61). I oni smatraju da bi bili najbolji hrvatski izbornik i da bi reprezentaciju vratili u svjetski vrh, izborili Olimpijske igre u Parizu i na sljedećem Svjetskom prvenstvu osvojili medalju.

Naravno da je ambicija vrlo dobra kvaliteta, kao i samopouzdanje. Znak je to da Hrvatsku itekako cijene u inozemstvu. No rukometni savez treba imati jasne smjernice, referencije i plan koga i zašto dovesti. Uzimati kandidate samo jer se javno i otvoreno nude nije čest slučaj. I Hrvatska tu ne bi smjela biti iznimka... Jer tko zna tko će sutra smatrati da je baš on idealan izbornik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića