Obavijesti

Sport

Komentari 0

Otvorena Međunarodna regata Sv. Duje: Ukrstit ćemo vesla

Otvorena Međunarodna regata Sv. Duje: Ukrstit ćemo vesla
9

Ukrstit ćemo vesla protiv svježih snaga koji su prošle godine bili na vrhuncu svoje karijere u Tokiju. Pokušat ćemo skupit još nešto snage u nogama da se možemo dostojno suprostaviti, rekao je Skelin

Veliki spektakl Međunarodna veslačka regata Sveti Duje u punom se sjaju vratila u mjesec svibanj, a kao uvertira bogatom programu za vikend sinoć je održano svečano otvaranje u Galeriji Meštrović.

Poznatim uzvanicima i brojnim prijateljima regate obratili su se proslavljeni olimpijac Luka Grubor, predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba Gusar Ivica Botica, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina. Regatu su otvorili rektor Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc Dragan Ljutić te uz njega barba Jure Gamulin, začetnik Regate Sv. Duje.


Podsjetimo, 14. svibnja na Spinutskoj traci veslati će sveučilišni osmerci s početkom finalnih utrka od 11.30h, dok će u nedjelju centralna pozornica biti Riva od 11:30, kada će snage odmjeriti Legende Oxforda, Cambrdige-a i Splita. Meetup "Sports shaping careers - Lessons from the boat" s Tom Stallardom kreće od 9:30h u Spinit inkubatoru.

- Ove godine zaista imamo jaku konkurenciju, iako moram priznati da ni prijašnjih godina nije bila lagana. Ukrstit ćemo vesla protiv svježih snaga koji su prošle godine bili na vrhuncu svoje karijere na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pokušat ćemo skupit još nešto snage u nogama da se možemo dostojno suprostaviti. Ništa ne mogu obećati jer je veslanje takav sport da uvijek daš sve od sebe, ali rezultat ne ovisi samo o tebi. Nećemo im propustiti da se tako lako domognu naslova. Novost je i da ćemo na Rivi uz Legende imati i sveučilišni okršaj između domaćina Splita i Sveučilišta u Zagrebu, a ne sumnjam da će gledatelja na Rivi biti samo da nas posluži sunčano vrijeme - rekao je predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije Nikša Skelin.