Obavijesti

Sport

Komentari 45

Otvoreno pismo Milice Dabović: Gazili ste me, ali sad sam jača

Otvoreno pismo Milice Dabović: Gazili ste me, ali sad sam jača
1

Poznata srpska sportašica Milica Dabović je prije nekoliko dana prijavila svojeg dečka zbog fizičkog napada. Cijela situacija izazvala je zgražanje, ali i interes javnosti. Odjednom se povukla i napustila državu

Kako je vrijeme prolazilo, otkrilo se da je sve samo vrh sante leda pošto je pakao trajao nekoliko mjeseci, piše Kurir. Milica je zbog prevelikog interesa javnosti odlučila napustiti zemlju i obratiti se javnosti pismom koje prenosimo u cijelosti.

Pismo Milice Dabović:

"Ja, Milica Dabović, iskreno.

Mediji su najjači, sada znam.

Moj život više nije samo moja stvar. Od uspješne sportašice izvrtanjem činjenica postadoh i starleta. O mom životu izgleda svi više znaju od mene same. Otuda i ovo pismo. Za medije, za javnost, za moje navijače. Moje okončanje veze sa Simonom preraslo je okvire normalnog onog trenutka kada je digao ruku na mene.

O ovome samo sada još govorim i više neću, jer je sve u nadležnosti Tužiteljstva. Da, prijavila sam policiji i da, neću se prestati boriti protiv nasilja nad ženama. Nažalost, takav kraj naše veze automatski je alarmirao sve medije, paparazzi me prate kud god da krenem. Onaj tko je prošao medijsku golgotu u najgorim životnim trenucima zna kako je kada ne možete kontrolirati sve dezinformacije koje se objavljuju.

Zato se obraćam javnosti na ovaj način, istina je samo jedna i prava. Povrijeđena sam, kao žena, kao čovjek. Prolazim kroz težak period i utočište nalazim u radu s djecom. Ona mi vraćaju osmijeh na lice. Moja porodica i moji prijatelji su mi, naravno, sve vrijeme ogromna podrška.

Moj prijatelj Vuk jedan je od onih koji su mi u teškom trenutku pružili ruku. Točno je da mi je pomagao i digao me kad sam klonula. To što je on postupio ljudski u trenutku kad mi je bilo teško, međutim, donijelo mu je samo probleme. Vuk i ja nismo u ljubavnoj vezi. Niti je on moj budući 'finansijer', kako ga zli jezici nazivaju. On nije zaslužio da se o njemu piše išta ružno. Vuk je dobar čovjek. I moj, trenutno, najveći oslonac. Mi smo samo prijatelji. A, prijateljstvo je svetinja.

Zbog nemogućnosti da stanem na put konstrukcijama, koje se u javnosti sklapaju o meni, želim se povući. Na kratko ću otići iz zemlje, a potom se posvećujem mojoj jedinoj pravoj ljubavi, koja me nikad nije iznevjerila - košarci.

Otvorila sam košarkaški kamp za djecu na Tari, koji će se održati u kolovozu i radit ću na tome da svako moje buduće medijsko pojavljivanje bude isključivo u vezi s košarkom. Uspjeh i slavu nisam stekla kao nečija djevojka, sadašnja, ili bivša, ja sam na prvom mjestu sportašica i to želim ostati. Moja karijera u reprezentaciji je okončana, ali trenerska tek počinje.

Hvala onima koji vjeruju u mene, hvala i onima koji su me gazili, učinili su me još jačom. Molim medije da imaju razumijevanja.

Milica Dabović."