Obavijesti

Sport

Komentari 7

Izbornik: Dobivamo SMS-ove od Line, Modrića, Srne, Duvnjaka...

Izbornik: Dobivamo SMS-ove od Line, Modrića, Srne, Duvnjaka...

Srbija je jedna jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da bilo grešaka, rekao je presretni izbornik Nenad Šoštarić...

VIDEO

Dva tjedna prije Eura nisu ni znale gdje će igrati. A u Dansku su otišle tiho, bez ikakve pompe. Radile su u tišini, bez ikakvog pritiska i nekog posebnog imperativa. Cilj je bio samo pokazati se u što boljem svjetlu, dati sve od sebe. I što su napravile? Napravile su čudo.

Pokretanje videa...

Rukometašice srušile svjetske prvakinje 06:38

Hrvatske rukometašice pobijedile su Srbiju 25-24, došle do treće pobjede na Europskom prvenstvu i tako s prvog mjesta idu u drugu fazu s četiri boda gdje će igrati protiv Norveške, Rumunjske i Njemačke.

Opet su naše rukometašice odlučile utakmicu u posljednjih pet minuta kada nas je vukla Ćamila Mičijević, ali posebno je oduševila nevjerojatna hrvatska obrana koja od 44. do 57. minute nije primila gol! Imala je Srbija napad za remi koji bi im dobio prolazak dalje, ali nema tu šanse protiv naše granitne obrane. Ana Debelić je ukrala loptu i slavlje je moglo početi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hungary vs Croatia

- Još jedna utakmica koja je iziskivala srce. Srbija je jedna jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da bilo grešaka, normalno da odlučuje i taj kondicijski dio. Uspjele smo zaustaviti njihove glavne igračice, odigrali odličnu 3-2-1 zonu. Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje i što drugo reći nego skidam kapu curama - rekao je presretni izbornik Nenad Šoštarić nakon velike pobjede protiv susjeda.

Obrana je ta koja nam je otvorila prostor za treću pobjedu, ali što reći za izvanrednu Ćamilu? I mi smo teško zabijali, bio je to pravi rukometni rat u kojem su obrane igrale glavnu ulogu i trebao je netko tko će povući u napadu. Bila je to Ćamila Mičijević koja je zabila dva ključna gola i uz Josipu Mamić nas odvela do 25-23. Srpkinje su imale i napad za remi, ali bezuspješno. Hrvatice su mogle početi sa zasluženim slavljem.

Serbia vs Croatia

A što kaže naša Mostarka?

- Osjećamo se predobro, fenomenalno, presretne smo, pomalo iscrpljene i psihički i fizički. Napravile smo ogroman posao u prvoj fazi, sad ćemo se odmoriti tri dana, smiriti. Znamo što nas čeka u drugoj fazi, dat ćemo sve od sebe, pripremit ćemo se i nadamo se što boljem plasmanu - rekla je Ćamila.

Serbia vs Croatia

Iako su naše rukometašice bile uvjerene kako imaju tri dana odmora, opet je uslijedila još jedna nelogična odluka EHF-a koji je inače sklon takvim stvarima. Promijenili su raspored u posljednji trenutak pa će Hrvatska na parket već u četvrtak kada igra protiv Rumunjske. U subotu igramo protiv Norveške, a 15. prosinca protiv Njemačke.

Bit će teško, ali naše cure su pokazale od čega su satkane. I zašto ne bismo sanjali polufinale?

Nenad Šoštarić je također dodao:

- Nismo u oblacima, ne letimo, idemo pomalo i popravljamo greške i želimo doći što dalje. Došli smo po pobjedu koje nije bilo šest godina, imamo tri i idemo dalje sa 4 boda. U Hrvatskoj nema sredine ili si genije ili si idiot. Kada dobijemo SMS od Modrića, Srne, Cindrića, Červara, Duvnjaka… znamo da postoji ženski rukomet, da želimo ići putem muškog za koji svi znaju – rekao je izbornik za Sportske novosti nakon utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje