Obavijesti

Sport

Komentari 9

Ovaj je čovjek potpisao najveći ugovor u sportskoj povijesti. Vrijedi čak 700 milijuna dolara!

Ovaj je čovjek potpisao najveći ugovor u sportskoj povijesti. Vrijedi čak 700 milijuna dolara!
6

Japanski bejzbolaš Shotei Ohtani pretekao je unosne ugovore Messija i Ronalda potpisavši za bejzbolsku MLB franšizu Los Angeles Dodgerse na idućih 10 sezona. Jedinstven je igrač u tom sportu

VIDEO

Japanski bejzbolaš Shohei Ohtani (29) objavio je u subotu kako postaje novi igrač Los Angeles Dodgersa. Završio je tako nagađanja oko toga gdje će nastaviti karijeru nakon što je šest godina bio u drugoj losanđeleskoj MLB franšizi, Angelsima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Najunosniji ugovor u povijesti sporta 02:26

"Svim obožavateljima i svima koji su uključeni u svijet bejzbola ispričavam se što je trebalo toliko dugo da se donese odluka. Odlučio sam izabrati Dodgerse kao svoj sljedeći tim. Prije svega, želio bih izraziti svoju iskrenu zahvalnost svima koji su uključeni u organizaciju Angelsa i navijačima koji su me podržavali u proteklih šest godina, kao i svima koji su uključeni u svaki tim koji je bio dio ovog pregovaračkog procesa. Posebno navijačima Angelsa koji su me podržavali kroz sve uspone i padove, podrška i navijanje vaših momaka značili su mi sve. Šest godina koje sam proveo s Anđelima ostat će zauvijek urezani u mom srcu. A svim obožavateljima Dodgersa obećavam da ću uvijek činiti ono što je najbolje za tim i uvijek nastaviti davati sve od sebe kako bih bio najbolja verzija sebe. Do posljednjeg dana igračke karijere želim nastaviti stremiti naprijed ne samo za Dodgerse nego i za svijet bejzbola", napisao je Ohtani.

I to samo po sebi ne bi izazvalo toliku medijsku pompu da Ohtani nije dogovorio superbogati ugovor kakav dosad nije potpisao nijedan sportaš u povijesti. Prema pisanju ESPN-a, vrijedi astronomskih 700 milijuna dolara. Kvaka je u tome što vrijedi deset godina.

Za usporedbu, najteži ugovor dosad imao je Lionel Messi u Barceloni od 2017. do 2021., vrijedan 674 milijuna dolara, a Cristianu Ronaldu još važi ugovor u Al Nassru od 536,37 milijuna dolara. Gledajući godišnju plaću, Portugalac dijeli prvo mjesto s Karimom Benzemom u Al Ittihadu, dobivaju 214,53 milijuna dolara godišnje.

FILE PHOTO: MLB: Game Two-Cincinnati Reds at Los Angeles Angels

Tko je Shohei Ohtani?

Čovjek je debelo nadmašio dosadašnji najvrjedniji ugovor u povijesti bejzbolske lige, onaj koji je Mike Trout potpisao 2019. s Angelsima za 426,5 milijuna dolara.

Shohei Ohtani debelo je cijenjen u svijetu bejzbola jer su igrači koji kvalitetno bacaju i udaraju lopticu prava rijetkost. Prvi je dvosmjerni igrač Major League Baseballa otkako se legendarni Babe Ruth okušao u obje uloge prije više od 100 godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MLB ⚾ (@mlb)

Ohtani, kojem je nadimak Shotime, pogodio je 44 homeruna u 135 utakmica prvog dijela ove sezone. Prvi je Japanac koji je vodio u MLB-u po tom kriteriju. Prosječno udara lopticu u 30 posto slučajeva. Prvi je igrač u povijesti bejzbola kojega su jednoglasno proglasili MVP-om u više navrata (dvaput u zadnje tri sezone).

- Ovo je jedinstven, povijestan ugovor za jedinstvenog i povijesnog igrača. Shohei je oduševljen što stiže u Dodgerse. Strukturirao je ugovor tako da odražava predanost obiju strana dugoročnom uspjehu - rekao je njegov menadžer Nez Bahelo.

Zanimljivo je da je Ohtani ugovor potpisao dok se oporavlja od ozljede lakta. Krajem kolovoza puknuo mu je ligament u zglobu drugi put u pet godina. Bio je na operaciji i trebao bi biti spreman za udaranje početkom iduće godine, dok će uloga bacača pričekati još neko vrijeme, najkasnije do 2025. S obzirom na desetogodišnji ugovor, ima vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.