Obavijesti

Sport

Pejić isprebijao Brazilca, Bukvić high kickom nokautirao Kosića

Pejić isprebijao Brazilca, Bukvić high kickom nokautirao Kosića

'Nitro' je bio u dva nokdauna, a onda fantastično završio Viniciusa tehničkim nokautom. A u pravom vatrometu, u stand up spektaklu, Đorđe Bukvić teško je uspavao Jakoba Kosića

Vatromet i akciju su najavili, vatromet i akciju su isporučili. Sjajan FNC 9 u Sisku opravdao je sva očekivanja i svjedočili smo odličnoj priredbi za sam kraj godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
GLAVNI PROGRAM FNC-A 9 21 sat , Sisak, SD Zeleni Brijeg
Sortiranje događaja
PEJIĆ PREBIO BRAZILCA

Pejić je odmah krenuo naprijed i na Viniciusov kick uzvratio zadnjim direktom. Uslijedilo je cimanje, početno odmjeravanje, a Brazilac je pogodio snažan low kick.

Nitro je uzvratio fantastičnim stražnjim kružnim pa primio dva direkta zaredom. Pejić je to itekako osjetio, ali uspio je ući u klinč i primiriti situaciju.

Držao je protivnika uz ogradu, borci su se razdvojili, a onda je Brazilac plasirao dva zaista teška desna overhanda.

Pejić se fantastično snašao, nekako preživio, i srušio ga u parter. A kada su se pridigli, Pejić je plasirao fantastičan aperkat.

Brazilac je zateturao, pao na tlo i Pejić ga je 'ground and poundom' završio na podu. Fantastična pobjeda Pejića u borbi punoj preokreta!

Slavlje Pejića tehničkim nokautom u prvoj rundi

PEJIĆ VS. COSTA

Stigli smo i do posljednje, glavne borbe večeri. Slijedi nam okršaj Filipa 'Nitra' Pejića i Brazilca Marcosa Viniciusa Coste.

'Nitra' ne treba previše predstavljati, bit će ovo njegov prvi okršaj u FNC-u, prvi nakon sedam mjeseci i poraza od Davida Smielowskog. Tada je odlučio da se više neće boriti u pero kategoriji, već da će nastupati u kategoriji iznad. Pa će se večerašnji sudar odviti u lakoj kategoriji do 70 kilograma.

Marcos Vinicius Costa je uskočio kao zamjena za Arlena 'Benksa' Ribeira koji ima problema s koronom.

BATINIĆ DOBIO POLJAKA

1. runda

Batinić je odmah zauzeo centar pa uputio low kick. Skoro cijelu minutu su se borci odmjeravali, tražili svoju distancu, a Batinić je odlučio ući u klinč. Pritisnuo je Poljaka uz žicu.

Hrvatski borac je pokušavao, kontrolirao je suparnika u klinču, radio koljenima, no Poljak se vrlo dobro branio i Batinić ga nije uspio srušiti više od dvije i pol minute.

Odlučio je isforsirati rušenje i nije uspio, Lazarz je dobro obranio pokušaj rušenja i borba se vratila u centar.

Borci su bili dosta oprezni, Batinić je pogodio kick u rame, pa dva low kicka nakon čega je ušao u novo rušenje, no Lazarz ga je okrenuo.

Prva runda nije pružila previše akcije. Batinić je nešto i pokušao, no od Poljaka nismo vidjeli gotovo ništa.

2. runda

Lazarz je dobro otvorio drugu rundu i plasirao dobar desni kroše. Batinić je uzvratio s low kickom da bi ga Poljak uhvatio u klinč. Brzo su se razdvojili i vratili u centar.

Poljski borac je odlično pročitao situaciju, pričekao Batinića i s lakoćom ga srušio na tlo.

Poljak je radio iz gornje pozicije, Batinić je vraćao iz donje. Obojica su bacala kratke udarce bez previše rizika. Lazarz se fokusirao na kontrolu ne želeći da mu se Batinić digne.

Ipak, hrvatski borac se uspio pridići i odveo je borbu uz žicu. Dobro je pogodio koljenom u unutarnju stranu bedra, no kada je uputio high kick izgubio je balans i situacija se brzo promijenila.

Lazarz je došao u dominantnu poziciju, no do kraja runde nije uspio napraviti nešto više. Borci su se razdvojili i mirno dočekali kraj druge runde.

3. runda

Batinić je treću rundu otvorio middle kickom, nekako je odlučnije ušao u rundu. Pogodio je i low kick.

Zatim je išao na rušenje, ali Poljak ga je pročitao pa okrenuo i pritisnuo uz žicu. Uslijedilo je drugo rušenje za Poljaka, a Batinić je uhvatio giljotinu.

Htio je natjerati suca da ih digne na noge i borci su se ubrzo pridigli. Lazarz je, zatim, sjajno iskoristio nepažnju hrvatskog borca i treći put ga srušio.

Opet su ustali i Batinić je pritisnuo Poljaka uz ogradu. Pogodio je dobro koljeno u tijelo, ali nije bilo snage za nešto više.

Sudac ih je razdvojio i posljednjih 30-ak sekundi Batinić je morao nešto učiniti. Jurnuo je naprijed pa se odlučio na novo rušenje. Poljak ga je obranio, pa pogodio sjajan lijevi kroše.

Borba je otišla do odluke sudaca koji su presudili: Batinić je slavio podijeljenom odlukom!

BATINIĆ VS. LAZARZ

Iduća borba je ujedno i sunaslovna. Matej Batinić će se sučeliti s Marcinom Lazarzom iz Poljske, a borba će se odviti u poluteškoj kategoriji.

Batinić se nedavno vratio nakon četiri godine izbivanja, pod okriljem FNC-a u Sutinskim Vrelima u Zagrebu pobijedio je Dritana Barjamaja.

Inače trenira s Mirkom Filipovićem i Antom Delijom.

BUKVIĆ NOKAUTIRAO KOSIĆA

1. runda

Obojica su ušla u centar, a Bukvić je zauzeo sredinu dok se Kosić dobro kretao po vanjskoj liniji.

Bukvić je pogodio low kick pa primio fantastičan lijevi kroše. Kosić ga je ozbiljno pogodio i Bukvić je bio vidno uzdrman.

Srpski borac se uspio sabrati i srušiti hrvatskog, no Kosić se brzo pridigao. Bacio je jedan-dva, izašao, pa ponovio istu kombinaciju. No, Bukvić je anulirao napade.

Bukvić je dočekao Kosića nespremnog, ušao u klinč pa ga iz klinča srušio u parter. Imao je kontrolu nad leđima, no Kosić se sjajno digao i primio koljeno u tijelo.

Kosić je pogodio sjajan lijevi kroše pa izbjegao front kick i kroše. A onda je Bukvić sjajno pogodio, lansirao tri, četiri udarca, Kosić je zateturao i skoro iz kontre pogodio odličan kroše.

Kakvu paljbu su priuštili borci, pravi vatromet u izmjenama! Borba se opako zahuktala, Kosić je, zatim, pogodio odličan direkt, no Bukvićev ubod u oko prekinuo je ritam.

Uslijedila je sudačka pauza kako bi se Kosić stigao oporaviti. Hrvatski borac se vratio vidno razjaren jer mu je oko nateklo i zacrvenilo se. Prethodno se žalio da ne vidi najbolje nakon uboda.

Ubrzo je uslijedio kraj prve runde.

2. runda

Oba borca su svježa ušla u drugu dionicu. Bukvić ju je otvorio low kickom, a isto je uzvratio i Kosić.

Bukvić je pogodio middle kick, a Kosić je fantastičnim swingom zatresao suparnika. Nastavila se paljba, Kosić je plasirao low kick pa eskivirao protivnikov high kick.

Prilagođavali su se jedan drugom, počeli čitati napade, a onda je uslijedio težak nokaut. Bukvić je brutalnim high kickom uspavao Kosića, koji je pao i ostao ležati. Dugo vremena nije mogao doći sebi, a nije uspio doći ni na proglašenje pobjednika.

Težak, težak nokaut.

Pobjeda Bukvića nokautom u drugoj rundi