Obavijesti

Sport

Komentari 11

Ove su momčadi prošle dalje u Europskoj i Konferencijskoj ligi

Ove su momčadi prošle dalje u Europskoj i Konferencijskoj ligi

Ždrijeb nokaut faze Europske i Konferencijske lige održat će se u Nyonu u ponedjeljak, 13. prosinca. Prvo će u 13 sati biti ždrijeb Europske lige gdje će Dinamo saznati protivnika, a sat vremena kasnije i Konferencijske

VIDEO

Hvatale su se zadnje karte za proljeće u Europi, a sad su poznate gotovo sve momčadi koje će nastaviti natjecanje u Europskoj ligi kao i Konferencijskoj ligi!

Ovo su svi mogući Dinamovi protivnici! Koga biste vi htjeli?
Ovo su svi mogući Dinamovi protivnici! Koga biste vi htjeli?

Nogometaši Real Sociedada, Rangersa, Spartaka, Napolija, Dinama, Brage i Crvene Zvezde izborili su plasman u nokaut-faze Europske lige nakon večerašnjih utakmica zadnjeg kola, a nakon Rome, LASK-aGenta, AZ-aFeyenoorda, Kopenhagena i Rennesa i nogometaši Basela osigurali su direktan plasman u osminu finala Konferencijske lige.

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči West Hama 06:14

Rasplet Europske lige

Najuzbudljivije je bilo u skupini F gdje su se za prolaz u Portugalu izravno sučelili Braga i Zvezda. Braga je povela preko Galena (52), a beogradski sastav je izjednačio golom Kataija iz penala (70). Ovim ishodom Zvezda je prva, a Braga druga, dok je veliki gubitnik Midtjylland, koji je odigrao nedovoljnih 0-0 kod Ludogoreca

Europa League - Group F - S.C. Braga v Crvena Zvezda

U skupini G sve je bilo riješeno i prije zadnjega kola. Prvo mjesto osvojio je Bayer, koji je izgubio kod Ferencvaroša s 0-1. Drugi je Betis također s porazom kod Celtica (2-3) u čijim redovima nije zaigrao Josip Juranović.

U skupini E Marseille je u izravnom okršaju za treće mjesto kod kuće golom MIlika (36) svladao Lokomotiv iz Moskve (1-0). Duje Ćaleta Car je ostao na klupi francuske momčadi. Lazio i Galatasaray su se u Rimu borili za prvo mjesto, a dvoboj je završio bez golova 0-0. Rimljanima je za prvo mjesto trebala pobjeda, a Turci su s bodom u osmini finala. Toma Bašić je igrao za Lazio do 73. minute.

Europa League - Group E - Lazio v Galatasaray

Rasplet Konferencijske lige

Basel i Karabag su bili sigurni sudionici 'proljeća u Konferencijskoj ligi' i prije zadnjeg kola skupine H, a u međusobnom susretu na St. Jakob Parku, koji je sudio  Fran Jović, odlučili su o pobjedniku skupine. Susret su dočekali sa po 11 bodova, a Basel je pobjedom 3-0 završio na prvom mjestu. Golove za švicarski sastav zabili su Cabral (33), Kasumi (62) i Ndoye (74).

U skupini E Feyenoord je i prije zadnjeg kola osigurao prvo mjesto, dok je Maccabi bio bez izgleda za prolaz. U drugom susretu Union i Slavija su Berlinu igrali za drugo mjesto, a domaćinu je igrala samo pobjeda. Na koncu je završilo 1-1. Česi su poveli u 50. minuti golom Schranza, a izjednačio je Kruse u 64. minuti.

Europa Conference League - Group H - Kairat v Basel

U skupini G Rennes je osigurao prvo mjesto, a ogled zadnjeg kola protiv Tottenhama je odgođen zbog većeg broja zaraženih Covidom-19 u engleskoj momčadi. Pronalaženje novog datuma za utakmicu bit će problem za UEFA-u s obzirom da Tottenham u rasporedu ima šest utakmica na svom terenu do 28. prosinca. Sve utakmice grupne faze europskih natjecanja moraju biti odigrane do kraja 2021. godine. 

U drugom susretu Vitesse je pobijedio Muru s 3-1Buitink (4), Openda (35), Huisman (40) su zabili za Nizozemce, a Maroša (82) za goste. Ovom pobjedom Vitesse je preskočio Tottenham, a hoće li mu to biti dovoljno za prolaz doznat će se kada Rennes i Spursi odigraju odgođenu utakmicu. Marin Karamarko je igrao cijeli susret za goste, Luka Bobičanec je ušao u igru u 73. minuti, dok Mihael Klepač i Matko Obradović nisu nastupili.

Oršić: Ne znam kako bih opisao taj gol. Dobro sam je zahvatio.. Ivanušec: Vidjela se promjena
Oršić: Ne znam kako bih opisao taj gol. Dobro sam je zahvatio.. Ivanušec: Vidjela se promjena

Ždrijeb play-off runde Europske i Konferencijske lige održat će se 13. prosinca u Nyonu. Prvo će u 13 sati biti ždrijeb Europske lige, a sat vremena kasnije i Konferencijske lige.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi