Sport

Komentari 88

'Ovo je bilo veliko iskušenje, ali hvala Bogu! Želje? Sanjam da dođu navijači, bit će ih 20.000'

'Ovo je bilo veliko iskušenje, ali hvala Bogu! Želje? Sanjam da dođu navijači, bit će ih 20.000'

Moja velika zahvala svima koji su nam dali podršku. Vi ste naša snaga, a mi ćemo biti vaš ponos. Hrvatska reprezentacija zaslužuje podršku, rekao je izbornik nakon pobjede nad Škotskom

Bio je pod ogromnim pritiskom, ali izdržao ga je i odveo Hrvatsku još jednom u nokaut-fazu na velikom natjecanju. Zlatku Daliću sigurno je pao ogromni kamen sa srca.

- Najprije čestitke mojim dečkima na velikoj utakmici i pobjedi, plasmanu u osminu finala i drugom mjestu. Ovih deset dana je bilo veliko iskušenje, a ova utakmica prvo za mene pa i za ostale. Da ostanemo mirni, dostojanstveni, strpljivi - rekao je izbornik za HTV i dodao:

- Hvala dragom Bogu da smo mogli odigrati ovakvu utakmicu. Mi možemo i sad će sve biti lakše. Gdje god da igramo, bit će ih 20.000. Moja velika zahvala svima koji su nam dali podršku. Vi ste naša snaga, a mi ćemo biti vaš ponos. Hrvatska reprezentacija zaslužuje podršku, hvala svima koji je daju.

POGLEDAJTE VIDEO: Ludnica na Trgu bana Jelačića

Kakva je bila reakcija u svlačionici nakon što su Škoti izjednačili?

- Rekao sam im da nastave u istom ritmu. Imali smo problem jer smo bili presigurni nakon 1-0 i doveli smo protivnika da se sitnim greškama vrati u utakmicu. Ali nismo posustali, vjerovali smo da možemo, igrali mirno, staloženo i koncentrirano i bilo je pitanje kad ćemo zabiti gol. Nije bilo lako protiv koncentriranog i čvrstog protivnika, publike, ali odigrali smo dobru utakmicu.

Ubacio je od prve minute Josipa Juranovića, Nikolu Vlašića, Brunu Petkovića i Marcela Brozovića. Baš je Juranović pokrenuo akciju za prvi gol Hrvatske koji je zabio Vlašić.

- Uvijek sam zadovoljan igračima i ne mogu reći ništa protiv njih. Nije bilo lako pogotovo Juranoviću koji je debitirao na velikom natjecanju, a i Gvardiolu, napravili su nekoliko grešaka, ali sve u svemu bilo je dobro - rekao je.

Kakve su mu želje u osmini finala između Švedske, Slovačke, Španjolske i Poljske?

- Samo priželjkujem hrvatske navijače na tribinama. To želim, čekam i sanjam jer smo onda puno jači - jasan je Dalić.

Najčitaniji članci