Obavijesti

Sport

Komentari 27

Dijele se tekstovi: Ovo je nova hrvatska navijačka pjesma koja će se oriti protiv Japana...

Dijele se tekstovi: Ovo je nova hrvatska navijačka pjesma koja će se oriti protiv Japana...

Do utakmice je preostalo nekoliko sati, ali hrvatski navijači su spremni. Od rekvizita, dresova pa i popisa navijačkih pjesama! Od standarnih 'U boj, u boj', 'Moja domovina' i 'Bježite ljudi', ovaj put je na repertoaru i jedna nova

VIDEO

Gdje god pogledate, kvadratići. Modrićevi dresovi dominiraju, nosi ga i staro i mlado, tu su majice, hrvatske zastave. Na trenutak pomislite kao da ste u Hrvatskoj. No, zapravo u dalekoj Dohi koja opet vrvi hrvatskim navijačima!

UŽIVO IZ DOHE 

Možda podrška nije brojna kao u Rusiji prije četiri godine, ali itekako je gromoglasna. Niti velika udaljenost nije problem vjernim hrvatskim navijačima. Na prve tri utakmice protiv Maroka, Kanade i Belgije oko 1500 navijača bodrilo je 'vatrene', a taj broj bit će još veći danas od 16 sati kada Hrvatska igra protiv Japana osminu finala SP-a. Kockice su opet preplavile Dohu, a ovog jutra plažu ispred hotela u kojoj je odsjela reprezentacija.

Navijači su se okupili ispred hotela pa, što je već i postala tradicija, razvili divovsku zastavu od 200 metara. Scene koje će, vjerujemo, dodatno motivirati naše reprezentativce protiv Japana.

Do utakmice je preostalo nekoliko sati, ali navijači su spremni. Od rekvizita, dresova pa i popisa navijačkih pjesama! Od standardnih 'U boj, u boj', 'Moja domovina' i 'Bježite ljudi', ovaj put je na repertoaru i jedna nova. 

- Nije to obična tkanina, srce mi ko najveća planina, ponosa me uhvati navala, kad se zavijori iznad naših glava, Lijepe naše, Hrvatske zastava - glase stihovi pjesme 'Hrvatska zastava' izvođača Ivana Mandića. Pjesma je nastala prije četiri godine, ali do sada je nisu navijači pjevali na utakmicama. 

LOVREN SE SPUSTIO MEĐU NAVIJAČE PRIJE TEKME:

KATAR 2022 - Navijači na stadionu uoči početka utakmice između Hrvatske i Belgije

Do sada je nismo mogli čuti na utakmicama reprezentacije, ali 'debitirat' će protiv Japana. Kako bi sve prošlo bez greške, navijači su isprintali tekst pjesme u 4000 primjeraka. Pa tko god dođe, imat će svoj tekst. Misli se na sve.

A nadamo se da će nova pjesma donijeti i sreću našim reprezentativcima. Uz huk s tribina do četvrtfinala Svjetskog prvenstva! 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka