Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ovo je vikend derbija! Rimski, londonski, madridski i - bratski

Ovo je vikend derbija! Rimski, londonski, madridski i - bratski
1

Nakon pauze od klupskog nogometa zbog reprezentativnih obaveza vraćaju nam se uzbuđenja u ligama petice, ali i našeg HNL-a. Tu gradski, bratski derbi igraju Dinamo i Lokomotiva

VIDEO

Vikend pred nama donosi nastavak nogometnih prvenstava diljem Europe. Poslije reprezentativne stanke koja je neke razveselila poput nas, a neke bacila u depresiju poput Talijana, igrat će se niz zanimljivih utakmica među kojima imamo i pet gradskih derbija. 

Najvatrenije bi moglo biti u Rimu, nešto manje u - Zagrebu. 

Arsenal - Tottenham, subota od 13:30

Tek je 11. mjesec a Arsenal mora igrati istovremeno za spas sezone, ali i prestiž. Poraz na domaćem terenu od Tottenhama značajno bi unazadio ionako potresenu momčad Arsenea Wengera koja igra po principu toplo-hladno. U velikim utakmicama ne oduševljavaju, no na svom Emiratesu su unatoč svemu favoriti. Barem prema kladionicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tottenham nije pobijedio Arsenal u gostima od 2010., a zadnja tri ligaška susreta na ovom stadionu završila su identičnim rezultatom 1-1. Posljednji susret ovih rivala odigrao se u travnju prošle sezone i tu je bio bolji Tottenham s 2-0. Arsenal bi pobjedom došao na samo bod zaostatka za Tottenhamom koji okupira treće mjesto uz 23 osvojena boda... 

Roma - Lazio, subota od 18 sati

Na mitskom Olimpicu trebali bi gledati kvalitetan derbi rimskih rivala. Obje momčadi guraju jako dobro ove sezone, štoviše, njihov je nogomet osvježenje ove jeseni. Roma, nominalni domaćin, u posljednjih pet utakmica ima pet pobjeda, pa ako vam to zvuči impresivno, Lazio stiže u ovu utakmicu sa devet pobjeda u nizu u svim natjecanjima!

Na tablici Serie A dijeli ih tek jedan bod: Lazio je četvrti uz 28, Roma peta uz 27 i tko god kiksa ovdje, tom će se rezultatu veseliti Napoli, Juventus i Inter koji se nastoje odvojiti na vrhu od opasne rimske pratnje. Krajem travnja ove godine Lazio je pobijedio 3-1 kao gost, a vrijedi istaknuti i veliku pobjedu 'biancocelestija' ove sezone u Torinu kod Juventusa (2-1).

To je znak da su spremni za prave stvari kao što je ovaj derbi.

Atletico - Real, subota od 20:45

Dvanaesto kolo La Lige donosi sudar Atletica i Reala. Na prekrasnom stadionu Wanda Metropolitano i jedni i drugi borit će se prvenstvo za to da im Barcelona ne pobjegne još više. Naime, momčad Ernestea Valverdea trenutno ima 31 bod, osam više od madridskog dvojca.

Svaki kiks, uključujući i remi, uz pobjedu Barcelone kod Leganésa, bacio bi u ogromne probleme ove momčadi. Niti jedni niti drugi ne briljiraju ove sezone, posebno aktualni europski prvak koji se muči u svim segmentima igre. Stoga je poput čekića na njih udarila vijest kako naš kapetan Luka Modrić zadnja dva dana nije trenirao te je pod upitnikom za tu utakmicu.

Šime Vrsaljko je na raspolaganju Simeoneu, Mateo Kovačić se tek oporavlja od ozljede i još nije na 100%. Posljednju utakmicu u La Ligi kad je Atletico bio domaćin Real je pobijedio 3-0 hat-trickom Cristiana Ronalda koji je ove sezone skroz van forme.

Dinamo - Lokomotiva, nedjelja od 15 sati

Susreću se brat i sestra u sklopu 16. kola HNL-a i ovdje je situacija idilična za oboje. Dinamo je lider uz 10 bodova više od drugoplasiranog Osijeka, Lokomotiva caruje mirnom sredinom ljestvice na šestoj poziciji uz 21 bod. Možda se Lokosi mogu progurati i do Europe uz niz pobjeda koji bi morali započeti baš na Maksimiru.

Odnosno, morali bi učiniti nešto što nikad u svojoj povijesti nisu - pobijediti Dinamo. Teško da i sami vjeruju u to pa je prognoza ishoda ovog meča prilično izvjesna. Uostalom, kladionice nude tečaj na to u rangu onog kad Sandra Perković baca disk za zlato. Zna se što slijedi...

Panathinaikos - AEK, nedjelja od 18:30

Rijekin europski protivnik ima nezahvalno gostovanje uoči njihovog europskog okršaja u Ateni. Vjerovali ili ne, Olympiacos nije lider grčke Superlige - to je Atromitos koji poslije 10 kola ima 20 bodova uz gol razliku 11:3. AEK ima isto toliko bodova, Olympiacos je na tri manje, a Panathinaikos na -7 drži osmo mjesto.

AEK ove sezone puca na naslov prvaka i to ne skrivaju, posebice jer vladar Olympiacos djeluje ranjivo. Međutim, 'zeleni' su favoriti i ako ste ljubitelj klađenja, imajte na umu kako AEK na ovom gostovanju nije zabio u zadnjih šest utakmica, točnije od 2011. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram