Obavijesti

Sport

Komentari 5

VIDEO Najteži poraz u povijesti NBA-a: Oklahoma ostala na -73!

VIDEO Najteži poraz u povijesti NBA-a: Oklahoma ostala na -73!

Memphis bi pobijedio i da nastupili samo igrači s klupe koji su zabili 92 koša, a slavili bi i da su prestali zabijati početkom treće četvrtine. Grizzliesi su razmontirali Thunder 152-79

VIDEO

Jordanovi Chicago Bullsi, koje mnogi smatraju najboljom NBA momčadi svih vremena, a ni nevjerojatni američki Dream Team iz 1992., nisu uspjeli napraviti ovo što je za rukom pošlo Memphis Grizzliesima.

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

Sinoć je smo na NBA parketima vidjeli pet utakmica, a jedna je ušla u povijest. Memphis je sa 152-79 razmontirao nesretnu Oklahomu i ostvario pobjedu s najvećom razlikom u povijesti lige. Pobjeda sa 73 razlike nadmašila je Clevelandov rekord protiv Miamija iz 1991. godine (148-80).

NBA: Oklahoma City Thunder at Memphis Grizzlies

Vjerojatno se pitate jesu li djeca igrala za City Thunder. Klub, za koji su nekada igrali Kevin Durant, Russell Westbrook, James Harden i Chris Paul, upustio se u rebuilding i porazi su neizbježni dio tog procesa. No, nitko se nije nadao da će biti ovako bolno.

I pazite, Memphisu je falio najbolji igrač Ja Morant, ali svi ostali su ravnomjerno rasporedili poene pa su čak devetorica bila dvoznamenkasta. Svi igrači upisali su se u strijelce što znači kako se svi mogu pohvaliti svojim unucima za nekih 40-ak godina kako su sudjelovali u povijesnoj utakmici. Osim najveće pobjede u povijesti lige, postavili su i rekord franšize po broju koševa na jednoj utakmici.

- Sjajan je osjećaj biti u povijesnim knjigama, posebno pred našom domaćom publikom. Svi su dali doprinos, svi su igrali čvrsto i svi smo morali ući u igru - rekao je De'Anthony Melton.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

- Rekordi franšize su sjajni. Večeras je bilo prilično dobro i ofenzivno i obrambeno - istaknuo je trener Memphisa Taylor Jenkins.

Najviše koševa zabio je Jaren Jackson koji je brojao do 27, Melton je zabio 19 koševa, Aldama 18, Konchar 17. Oklahomi su nedostajala tri igrača, među njima i najbolji igrač Gilgeous-Alexander, a u ovome debaklu je najviše zabio Lu Dort koji je zabio 15 koševa. 

Pedantni Amerikanci zasukali su rukave i izvukli neke nevjerojatne podatke. Grizzliesi bi pobijedili i da su prestali zabijati već na početku treće četvrtine, a slavili bi i da su igrali samo igrači s klupe koji su zabili 92 koša. Također, za pobjedu bi im bili dovoljni i samo koševi iz reketa odakle su zabili 82 poena. 

NBA: Oklahoma City Thunder at Memphis Grizzlies

Najzanimljivije isječke s utakmice možete pogledati OVDJE

Osim čudesnih Jordanovih Bullsa, nikada s ovakvom razlikom nije pobijedio niti legendarni Dream Team. SAD se 1992. u Barceloni prošetao do olimpijskog zlata, protivnike ispraćao s velikim minusom, ali baš nikada nije slavio s plus 73. Najgore je prošla Angola koja je stala na minus 68. 

Phoenix Sunsi su pobijedili 18. put zaredom i postavili rekord franšize. S 114-103 bili su bolji od Detroita, a predvodio ih je Johnson s 19 koševa. S omjerom 19-3 uvjerljivo su prvi u Zapadnoj konferenciji.

Aktualni prvaci Milwaukee Bucksi pretrpjeli su čak deveti poraz u 23. susretu. Srušio ih je Toronto (97-93). Pobjednika je predvodio VanVleet s 29 koševa, a Buckse Holiday s 26 koševa. Antetokounmpo nije igrao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...