Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ovo su nominirani za najbolje igrače HNL-a: Prvi golman lige nije ušao ni u uži izbor trojice?!

Ovo su nominirani za najbolje igrače HNL-a: Prvi golman lige nije ušao ni u uži izbor trojice?!

Jedanaesti izbor Trofej nogometaš okupio je rekordan broj igrača i trenera HNL-a, a po njihovu mišljenju ispred Lovre Majkića su Livaković, Labrović i Lučić koji je grijao klupu prvi dio sezone

VIDEO

Krajem prošle sezone predstavnici Hrvatske udruge nogometni sindikat, koja okuplja profesonalne nogometaše u Lijepoj Našoj, obišli su svih deset klubova HNL-a kako bi prikupili glasove za najbolje igrače minule sezone.

POGLEDAJTE VIDEO. Dinamo osvojio Superkup

Pokretanje videa...

Igrači Dinama primili pehar pobjednika Superkupa 00:55

Pravo glasa za 11. Trofej Nogometaš imali su igrači i treneri, a iz HUNS-a su se pohvalili kako je u izboru sudjelovao rekordan broj ljudi, ne otkrivajući točnu cifru. Na društvenim mrežama u nedjelju i ponedjeljak otkrili su nominirane.

Iako je, po mišljenju mnogih, bio najbolji golman prošle sezone (24sata i Sofascore smjestili su ga u momčad sezone), a u prilog tome govori i podatak da nije primio gol na čak 17 od 35 utakmica, Lovro Majkić iz Istre 1961 po mišljenju glasača nije zaslužio ni nominaciju za uži izbor?!

Ispred njega su Dominik Livaković iz Dinama, Nediljko Labrović iz Rijeke, ali i Ivan Lučić iz Hajduka, koji je Majkiću do zimske pauze bio rezerva u pulskom prvoligašu, a branio je tek 14 utakmica. Doduše, i sačuvao praznu mrežu osam puta.

Pogledajte statistiku Lovre Majkića (poredak među devetoricom golmana s najmanje 50 posto nastupa u HNL-u):

Za četiri pozicije u zadnjem redu najbolje momčadi sezone konkuriraju osmorica: Emir Dilaver (Rijeka), Einar Galilea i Luka Hujber (Istra), Dario Melnjak (Hajduk), Josip Šutalo, Stefan Ristovski i Dino Perić (Dinamo).

Među šest veznjaka s najvećim brojem glasova, od kojih će trojica biti u idealnoj momčadi, nalaze se Arijan Ademi, Josip Mišić i Martin Baturina (Dinamo), Filip Krovinović (Hajduk), Luka Stojković (Lokomotiva) i Tonio Teklić (Varaždin). U konkurenciji za napad, gdje su također tri mjesta, su Marko Livaja i Emir Sahiti iz Hajduka, Bruno Petković, Luka Ivanušec i Dario Špikić iz Dinama i Matija Frigan iz Rijeke.

Najbolji malonogometaši i nogometašice

HUNS dodjeljuje i nagradu za najbolji travnjak, a u užoj konkurenciji su Maksimir, Poljud i Rujevica. Za najboljeg igrača Prve hrvatske malonogometne lige nominirani su Tihomir Novak i Kristijan Čekol (Futsal Dinamo), Antonio Sekulić (Olmissum) i Vitor Lima (Osijek), a za najbolju nogometašicu Anela Lubina i Izabela Lojna iz Osijeka i Jasna Đoković iz Splita.

HUNS još nije objavio kandidature za najboljeg hrvatskog nogometaša, najboljeg golmana i najboljeg mladog igrača lige do 21 godine. Nije poznat termin proglašenja najboljih.

Za sezonu 2021/22. nije bilo klasične ceremonije, a Marko Livaja kao najbolji igrač lige primio je nagradu u svibnju, 11 mjeseci nakon što je bilo poznato da ju je osvojio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku